четверг, 11 января 2018 г.

Kvinnor i indien idag

Boka ditt Hotell i Indien online. Gratis bokning, fantastiska priser. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu!


Enkel och säker bokning online. Indien är världens farligaste land för kvinnor , enligt Thomson Reuters Foundation som har bett 5experter att lista de värsta länderna bland FN:s 1medlemsstater. Idag lever ungefär miljoner barn under års ålder med hiv.


Unga kvinnor och flickor är mest sårbara och i många länder är det de som är mest utsatta för hiv. Som kvinnor från ett demokratiskt västerländskt lan är vi intresserade av hur kvinnor inom socialt arbete i Indien upplever deras situation och den förändring som har skett i form av lagar. Bara procent av Indiens kvinnor är i dag förvärvsarbetande, vilket kan jämföras med Kinas procent. Om Indien på allvar ska kunna utmana Kina om rollen som världens nya ekonomiska draglok måste det ändras.


Kvinnor i indien idag

I Indien , världens folkrikaste lan anses det vara en så stor fördel att vara man att många flickor inte ens får födas – kvinnounderskottet i landet är många miljoner. Indiens kvinnor lever också i en verklighet där sexuella övergrepp är mycket vanliga och sällan får några konsekvenser för gärningsmännen. En kvinna i Indien har ett helt samhälle och en religion emot sig.


Ingen kan ställa sig utanför systemet utan att bli isolerade och trakasserade. Eftersom de flesta kvinnor inte har några pengar kan dem inte lämna sina hemländer. Dessutom så blir de kvinnor som föds oftast bortgifta i unga år.


Kvinnor i indien idag

Längst ner i kastsystemets sociala hierarki finns de ”de kastlösa”. De utgör idag omkring 1miljoner människor i Indien och lever ofta i total fattigdom. Förr kallades de ibland ”de oberörbara” därför att de ansågs orena. Den främste förkämpen för de kastlösa var Indiens store folkledare Mahatma Gandhi. Kvinnor i Indien blir dubbelt utsatta och diskrimineras helt enkelt på alla fronter.


Det avspeglas i våldet kvinnorna blir utsatta för. Men Indien genomgår en stadig förändring. I dagens Indien har de som tillhör medelklassen och de som är utbildade gjort slag i saken och vägrar låta dessa övergrepp ske. Indiens ekonomi har på senare år vuxit snabbt, men utvecklingen har inte lett till något genombrott för landets kvinnor. I en ny rapport från FN om den bristande jämställdheten i världen rankas Indien mycket lågt, efter de båda mindre utvecklade grannländerna Pakistan och Bangladesh.


I del III: Fundamentala rättigheter anges att det är förbjudet att diskriminera någon på grund av religion, ras, kast, kön eller födelseort. Få minnen för livet när du reser. Upplev Delhi och Jaipur, tigersafari och Taj Mahal. Kvinnan har en traditionell roll inom hinduismen.


Hon är den som skall ta hand om familjen. Det som ställer till problem för kvinnorna i Indien har mer med traditioner än med religion 1: Män och kvinnor väljer inte vem de skall gifta sig me det gör föräldrarna. Så mycket för hinduismens respekt för liv i alla dess former. Indien är idag en av världens största ekonomier och är Asiens tredje största ekonomi efter Kina och Japan. I många delar av Indien har kvinnor en tjockare stickad choli till kläderna då det kan vara kallt på vintern.


Det har även blivit vanligt med stretch-cholis som man kan köpa färdigsydda på många ställen, då oftast enfärgade. Det vanligaste är att man syr upp sin choli hos en skräddare för att få den bästa passformen. Allt det senaste om Indien samlade på ett ställe.


Här nedan på Expressen. Barnens bästa ska alltid gälla först. Kvinnor och män har samma rättigheter och skyldigheter när de är föräldrar, både de som är gifta och ogifta när det gäller frågor om barnen.


I den moderna tiden så ska kastsystemet var mer osynligt även om det kanske inte alltid är det. Det är meningen att folket inte ska använda sig av det även om de gör det ibland ändå. Idag finns det kanske snarare en indelning av lägre och högre klasser och inte så mycket de fyra huvudkasten.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения