понедельник, 30 апреля 2018 г.

Behöver hjälp med depression

Få bort depressionen i dag med ljudbok. Som närstående kan du själv behöva hjälp. Samtidigt får du flera fördelar som att du känner dig starkare, blir piggare och får bättre hälsa.


Du hjälper dig själv mycket om du inte isolerar dig själv och blir passiv. Enligt Aronsson kan det vara skönt för den drabbade att få hjälp – beroende av graden av depression. Hjälp till med vardagssysslor.


Erbjud din hjälp med vardagliga sysslor som städning, tvätt och att laga mat. Att vara deprimerad behöver inte innebära att man låser in sig i sitt rum och har noll kontakt med omvärlden. Många som lider av depression är väldigt skickliga på att dölja det från andra. En person som fungerar väl i samhället kan i själva verket må fruktansvärt dåligt.


Behöver hjälp med depression

Behöver hjälp med depression. Search in titles only. Var femte drabbas någon gång av depression. Det betyder att du med stor sannolikhet är nära någon som är deprimerad. Se här vad du kan göra för att hjälpa.


Gå till din vårdcentral så får du hjälp därifrån med remiss till en vårdenhet. Du kan antingen boka en tid eller gå dit när de har öppet för lättakut. Att kämpa mot en depression är svårt.


Behöver hjälp med depression

Det går att hjälpa sig själv och depressioner kan gå över med tiden men det kan ta många månader, ibland åratal. Det är också vanligt att de är återkommande problem. En depression innebär också mycket lidande och allvarliga depressioner ökar risken för självmord. Om du behöver stanna hemma med ett barn som är mellan och år, i samband med en depression , behövs ett läkarintyg. Du kan även vara hemma med en tonåring som är över år, men då behövs ett särskilt läkarintyg.


Det är bättre både för mamma och fostret i magen med en väl behandlad depression , än att depressionen är obehandlad. Om du blir gravid ska du inte sluta ta medicinen men du ska diskutera din medicinering med läkaren. Med tiden kan behandling minska smärtan och lidandet. Ju längre vi väntar med behandling, desto fler komplikationer kommer att uppstå.


Behandling kan förebygga allvarliga konsekvenser av depression , såsom självmord. Som familjemedlemmar eller vänner kan vi hjälpa en närstående med depression att följa behandlingen. Beroende på hur din depression ser ut ska läkaren försöka hitta den medicin som hjälper dig bäst. Om behandlingen är rätt märker du effekt redan efter två veckor och inom sex veckor ska du vara klart bättre. Om inte får dosen höjas eller en ny medicin provas.


Ibland behöver man behandlas med flera preparat samtidigt. Någonting som har hjälpt mig lite med ångesten är att jag fått bukt med de andningsuppehåll jag haft stora delar av mitt liv och som förstört sömnkvaliteten. Nu sover jag med en CPAP-apparat: en fläkt som blåser in luft i en mask med ett lätt övertryck utifrån hur man andas under sömnen. Känns livet meningslöst och inte värt att leva, eller om du har tankar på att skada dig själv, måste du omedelbart söka hjälp.


Behöver hjälp med depression

Sådana tankar är signaler på att du omgående behöver någon att prata med. Samtalsterapi är det vi rekommenderar i de flesta fall. Depression kan behandlas på många olika sätt.


Får barn och tonåringar hjälp med att sätta ord på sina känslor kan det innebära att man kommer på en lösning. Prata om det som känns svårt. Att ta kontakt med någon som känner ditt barn väl inom skolan kan vara bra, både för att få höra den personens uppfattning och för att ni ska kunna hjälpa ditt barn i ett samarbete. Formuläret är framtaget för att hitta tecken på depression hos nyförlösta. Testet finns på ett 20-tal språk.


Efter testet får du prata med en sjuksköterska. Om du behöver mer hjälp kan bvc förmedla kontakt med en psykolog eller en läkare. Det kan vara ett bra tillfälle att ta upp sådant som känns svårt.


Så som att skaffa professionell hjälp , ta ett första steg mot andra som kan finnas där så som partner, föräldrar och nära vänner. Du kan underlätta för personen genom att ta reda på vilken professionell hjälp som finns. Eller till och med att du tar första kontakten, eller erbjuder dig att följa med.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения