среда, 9 марта 2016 г.

Barnäktenskap lag

Lagstiftning: Barnäktenskap bör förbjudas och lagen måste efter­levas. Vissa sam­hällen förbiser lagen , vilket för­svårar att den efter­levs i praktiken. Juridiska myndig­heter bör ta itu med de här fallen och full­följa dem.


Det stod klart efter att riksdagen i dag röstat ja till ett nytt lagförslag. Sverige slutar erkänna utländska barnäktenskap.

Vi välkomnar förslaget och är väldigt glada, säger Sara Mohamma verksamhetsansvarig på GAPF. Ett utländskt barnäktenskap är ett äktenskap som har ingåtts enligt utländsk lag när någon av parterna var under år. Det får inte bli så att man jagar 70-åringar som blev bortgifta för år sedan, om de inte själva vill driva det.


Vi måste skydda barn från barnäktenskap , från att bli mammor när de själva är barn, för att inte beröva dem på deras framti säger hon. Samtidigt ger lagen en tydlig signal om att tvångsäktenskap, utländska barnäktenskap och fullmaktsäktenskap inte är acceptabla och att kvinnor och barn framöver förhoppningsvis inte tvingas bli gravida eller utsätts för hot för att ingå äktenskap mot sin vilja. Mänskliga rättigheter, herr talman, ska gälla alla på vår jord. Barnäktenskap ska inte erkännas under några omständigheter, skriver FN-förbundets nätverk mot barnäktenskap i Skånska Dagbladet på FN:s dag för flickor.


I syfte att kringgå lagstiftning förekommer det att unga förlovas för att senare giftas, när lagen tillåter.

Detta beror på att många av dem inte registreras. Detta innebär att äktenskapet inte är en förbindelse förbehållen man och kvinna utan att även personer av samma kön får gifta sig med varandra. Balken är indelad i fyra avdelningar.


I andra avdelningen regleras hur och under vilka förutsättningar ett äktenskap ingås och upplöses. Utländska barnäktenskap erkänns som regel inte i Sverige. Det är förbjudet att gifta sig med ett barn. Barn har rätt att gå i skolan och utbilda sig, ha möjlighet till fritidsintressen och få utvecklas som en egen person.


Morgan Johansson (S), justitie- och migrationsminister, vill snabbutreda en lag som innebär att inga barnäktenskap ska erkännas i Sverige. Foto: Tomas Oneborg Ett lagförslag ska vara klart under detta år. Tysklands högsta domstol, (Bundesgerichtshof, BGH), har beslutat att en ny lag som förbjuder barnäktenskap kan strida mot grundlagen eftersom alla äktenskap, inklusive shariabaserade barnäktenskap , skyddas av Tysklands grundlag (Grundgesetz).


Att den rödgröna regeringen och Vänsterpartiet inte ställer sig bakom de förbud mot barnäktenskap och polygami som oppositionen nu driver igenom rör upp starka känslor i sociala medier: Idag röstade riksdagen om att rikta ett tillkännagivande till regeringen att totalförbjuda barnäktenskap men röstades ner. Lag mot barnäktenskap ska snabbutredas Regeringen vill snabbutreda en lagändring om att inga barnäktenskap ska erkännas i Sverige. Ett utredningsförslag ska vara klart under detta år.


Så här röstade partierna om att förbjuda barnäktenskap ! Hur fan kan man vara emot en sådan lag ? Och ja, bilden stämmer. I en omröstning i riksdagen gällande barnäktenskap i röstade S, Mp och V nej.

Men innebär det här att man är för barnäktenskap ? Nej, det är inte riktigt så en omröstning i riksdagen fungerar. Sådana äktenskap ska kunna erkännas endast om det finns synnerliga skäl. Stärkt skydd mot tvångsäktenskap och barnäktenskap samt tillträde till Europarådets konvention om våld mot kvinnor).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения