среда, 9 марта 2016 г.

Kontaktfamilj socialstyrelsen

Men du får tala om för släkt och vänner att du och din familj ställer upp som kontaktfamilj och vad det innebär. Kontaktfamilj beslutas oftast som insats till mindre barn. Syfte Det övergripande syftet med mentorskapsinsatser är att stödja och stärka ungdomen för att främja en prosocial utveckling och minska risken för antisocialitet. Det finns många barn som är i behov av en vuxen utöver sina egna föräldrar – exempelvis som kontaktperson, familjehem eller god man.


Kontaktfamilj socialstyrelsen

Begreppen kontaktperson och kontaktfamilj sammanblandas ofta men är på många sätt två helt olika insatser. Här hittar du SKR:s rekommendationer för familjehemsvår kontaktfamiljer och kontaktpersoner enligt SoL och LSS. En kontaktfamilj är en frivillig hjälp som soc kan föreslå.


All information på den här webbplatsen har tagits fram av Barnombudsmannen i samarbete med barn och unga. Vill du bli kontaktfamilj ? För att vara kontaktfamilj behövs ingen särskild utbildning. Det viktiga är att ni har en stabil livssituation samt har ti plats och engagemang för att ta hand om ett barn. Om du och din familj vill bli kontaktfamilj görs en utredning av er situation, hembesök och kontroll i olika register. Familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson.


Kontaktfamilj socialstyrelsen

Svårigheter i den egna familjen kan göra att barn och ungdomar behöver stöd av en annan familj eller person under en kortare eller längre tid. Det kan vara allt från några enstaka träffar med en person till att flytta till en annan familj. Vi tar fram webbutbildningar för dig som arbetar med barn och unga, till exempel om vård vid endometrios, sexuella risksituationer som barn och unga kan befinna sig i och hjälp och stöd till barn som har en förälder eller annan närstående med psykisk ohälsa eller missbruk. Uppdragen som kontaktfamilj kan se väldigt olika ut. Ibland är det barnen som behöver stöd och ombyte i miljön, ibland är det en förälder som behöver avlastning.


I vissa fall är det syskonpar som kan behöva en kontaktfamilj. Vi menar att denna studie i flera avseenden har minskat bristen på kunskap om långsiktiga utfall av insatsen för äldre barn. Men det är fortfarande mycket vi inte vet. Insatsen kontaktperson är istället vad som oftast beviljas när barn har en egen problematik.


Kontaktfamilj socialstyrelsen

Att vara familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson är ett uppdrag. Som uppdragstagare får du ersättning i form av arvode och omkostnad kring barnets utgifter utifrån SKL:s rekommendationer (Sveriges Kommuner och Landsting). I ditt uppdrag samverkar du med socialtjänsten och barnets eller ungdomens biologiska familj. Här finner du information om familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson. Vi är alltid i behov av familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.


Vi är många som har ett brinnande engagemang för utsatta människor. Det kan handla om kontaktperson för en ungdom eller kontaktfamilj för ett mindre barn. Exempel på andra öppenvårdsinsatser är stöd till föräldrar för att stärka föräldraförmågan, till föräldrar och ungdomar gemensamt för att komma till rätta med problem i relationen och enskilda stödsamtal till en ungdom. Gemensamt för alla barn och ungdomar som är i behov av familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson är att de behöver någon som har extra tid för just dem och är intresserade av vad som händer i deras liv. De behöver förebilder, gränssättning, engagemang, men framför allt omsorg, kärlek och tid.


Fyll i kontaktformuläret så ringer vi upp dig! Du kan även själv kontakta en av våra socialsekreterare, se kontaktuppgifter. Kommunen erbjuder stöd till dig som vill bli kontaktperson, kontaktfamilj , familjehem eller jourhem. Du får mer information om vårt stöd och hur utbildningar genomförs när du anmält intresse.


Utsatta barn som får en kontaktfamilj har inte bättre utsikter att slippa problem i vuxen ålder jämfört med barn som inte får insatsen, enligt en ny studie. Det kan till exempel handla om att barnet behöver ett större kontaktnät. Som kontaktfamilj tar ni emot ett barn i ert hem, vanligtvis en eller ett par helger i månaden. Vi värdesätter om du har kunskap inom barnomsorg, skola, sjukvård eller psykiatri.


Nya jourhem erbjuds socialstyrelsens grundutbildning Ett hem att växa i vilket ger en god grund för att på ett bra sätt lyckas med uppdraget. Utöver det erbjuder vi fortlöpande utbildning, handledning och nära samarbete. Socialstyrelsens årliga redovisningar, vare sig i aktuell eller i historisk statistik.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения