четверг, 24 марта 2016 г.

Råd vid skilsmässa

Fyll i och ladda ner ditt dokument online. Skapa din mall med ett enkelt formulär. På Bodystore hittar du ett stort utbud av produkter från VIDA online.


Skilsmässa eller separation när man har barn. En separation eller skilsmässa kan vara svår för alla inblandade.

Som föräldrar är det viktigt att försöka samarbeta kring barnen och ge dem stöd. Dagens Nyheter publicerade nyligen en mycket läsvärd artikel där en psykolog och psykoterapeut på DN ger tips vid en skilsmässa med barn. Ett bodelningsavtal är viktigt både för gifta och sambor vid en separation.


Vid skilsmässa Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning. Betänketid vid skilsmässa. En skilsmässa ska enligt huvudregeln beviljas omgående av domstolen.


Från denna huvudregel finns det ett par undantag. Vid en separation har en sambo rätt att begära bodelning.

Det innebär i ert fall att din sambo har rätt till hälften av lägenheten om den är anskaffad för gemensam användning. Din lägenhet är, som du beskriver det, inte anskaffad för gemensam användning och kan aldrig bli föremål för bodelning enligt sambolagen. Men en skilsmässa handlar inte bara om att säga hej då till en person man trodde att man skulle dela livet med.


Det medför också en lång rad praktiska besvär. Här är råd som gör skilsmässan lite mindre komplicerat. Oavsett om er skilsmässa är av vänskaplig karaktär eller en katastrofal giftbomb är en separation en livsomvälvande händelse. Relationsexperter Eva Rusz förklarar varför och ger även handfasta råd på vad du kan göra när du är mitt uppe i en separation.


PRAKTISKA FRÅGESTÄLLNINGAR VID EN SKILSMÄSSA. Förutom att vara en emotionell process, så är en skilsmässa även en administrativ syssla – papper ska fyllas i, tillgångar ska delas. Det kan vara svårt att veta hur man ska göra eller var man ska börja, om man aldrig har gjort det förr.


Det är inte ovanligt att bodelningen görs under den så kallade betänketiden som ingår i en skilsmässa. Här hittar du all information du behöver för din skilsmässa. Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa.


För att skiljas måste en ansökan om skilsmässa upprättas. Tveka inte att ta hjälp av en advokat vid bodelning. Det kan också krävas extern hjälp om man inte kommer överens om vad som tillfaller vem, vid en skilsmässa.


Då kan det man behöva hjälp av en bodelningsförrättare som hjälper till att göra en fördelning så rättvist det bara går.

Våra familjerättsjurister vet vilka regler som gäller vid en bodelning och kan guida dig till de bästa lösningarna för dig. Det är viktigt att du känner dig trygg i en situation som är tuff för alla inblandade och vi står vid din sida hela vägen. Rent formellt ansöker du om skilsmässa hos tingsrätten om ni är gifta.


Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. For information regarding your data privacy, visit acast.


Konfliktfyllda kusinträffar. I en separation eller skilsmässa kommer du i kontakt med känslor från dina tidigare separationer. Dessa känslor färgar upplevelsen av den nuvarande separationen. Om du som barn kände dig trygg eller otrygg spelar en stor roll i hur du som vuxen klarar av en separation. Grunden för att bedöma behoven är densamma där som vid bodelningen.


En process i tingsrätten kan ta upp emot ett år. Men det är inte så vanligt att det hamnar där, säger Mari Heidenborg, lagman vid Solna tingsrätt. Har makarna endast enskild egendom och ingen av makarna begär att få överta bostad eller bohag från den andra maken behöver inte någon bodelning göras.


Vid en skilsmässa ska makarna göra en bodelning där de delar upp sitt giftorättsgods.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения