четверг, 17 марта 2016 г.

Skilsmässobarn forskning

Skilsmässobarn forskning

Bakom oss står landets lärosäten samt ett flertal andra forskningsaktörer. Redaktionen är verksam i Vetenskapsrådets lokaler i Stockholm. Men forskningen handlar självfallet inte om att ta ställning utan tvärtom om att förstå vad barn behöver för att deras utveckling ska bli optimal i tider av nya familjekonstellationer, säger Elia Psouni. Det blir allt vanligare att barn efter skilsmässan bor växelvis, d. Forskning visar att skilsmässobarn som får bo lika mycket hos båda sina föräldrar mår nästan lika bra som barn som bor i kärnfamiljer.


Skilsmässobarn forskning

Skilsmässobarn mår bra av växelvis boende. Undantaget är en mindre grupp yngre kvinnor med sämre mental hälsa och personliga resurser än de övriga i studien. Deras slutsatser ingår i boken Familj och arbete, som utkommer i dag från SNS förlag. Man verkar mena att s. Det som gör det ännu något lurigare är att den sociala konstruktionen av ” skilsmässobarn ” är att denna grupp barn har det sämre än barn som lever med båda sina föräldrar. Uppdraget innebar att välja ut aktuell forskning som tillförde relevant kunskap för praktiken.


För att göra studien komplett har man även tagit in uppgifter från psykiatrijournaler och sjukvårdsregister och till slut jämfört gruppen skilsmässobarn med barn som vuxit upp med båda föräldrarna. Tidigare forskning visar att barnen påverkas men är oeniga om hur och i vilken omfattning. Genom att kartlägga vuxna skilsmässobarn synsätt kan framtidens skilsmässobarn få bättre förutsättningar att hantera föräldrarnas skilsmässa och dess tillhörande prövningar. Och det är just barnen som många föräldrar oroar sig för när de står inför en separation.


De som växt upp med skilda föräldrar tenderar att själva skilja sig i större utsträckning en de som haft samlevande föräldrar. Tidigare har forskare trott att svaret ligger i uppväxten, att skilsmässobarn har lättare att se separation som en lösning på en dålig relation. Men ny forskning visar att även genetik kan spela roll. En forskning visar att förskolebarn har mindre psykiska symtom än de som bor mest eller bara hos bara en förälder. Forskningen : Detta är bäst för skilsmässobarn - Nyheter i Uppsala - timmar om dygnet - Helt gratis!


Jag läste eller hörde nån forskarrapport om skilsmässobarn där det sas att barn som hade bott varannan vecka mådde. Den svenska forskningen hittills är skral, men även internati‑ onella studier kan vara giltiga. Tack vare våra register vet vi ock‑ så en hel del om de faktiska omständigheterna kring skilsmässor i Sverige. D Växelvis boende – inte den sämsta lösningen BARN en halv miljon barn har föräldrar som inte bor ihop.


Skilsmässobarn forskning

Ny forskning om skillnader mellan språkgrupperna: Finlandssvenskar har mindre sjukfrånvaro än finskspråkiga. Svensk- och finskspråkiga är ojämlika i hälsa och ohälsa. En ny studie visar att det är bättre för skilsmässobarn att bo omväxlande hos sina båda föräldrar. Barn som bor i växelvis boende beskriver flera konflikter mellan de vuxna i deras liv än barn uppvuxna i kärnfamiljer. De är också mer reflekterande och mer.


Ny forskning visar att procent av barnen med skilda föräldrar hade en kandidatexamen eller högre. Den tidigare forskning jag redogör för baseras på den forskning som idag finns om skilsmässobarn , och vilka frågor som istället anses vara viktiga inom ämnet. Slutligen baseras den tidigare forskningen på hur barn i allmänhet porträtteras i media, samt de moderna föreställningar av barn och barndom som är utbredda i samhället idag.


Men de flesta skilsmässobarn mår lika bra som andra år efter uppbrottet, visar ny svensk forskning. Hur klarar sig skilsmässobarn ?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения