понедельник, 7 марта 2016 г.

Tvångsäktenskap och barnäktenskap

Läs mer på sidan Hedersvåld och intellektuell funktionsnedsättning. De kan ske genom olika former av tvång eller att en person till exempel genom påtryckningar förmås att gifta sig mot sin vilja. Ett tvångsäktenskap är ett äktenskap mot någons vilja. Två nya brott har förts in i brottsbalken.


Det märks ofta både på lagtextens utformning och på diskussionerna som förts i förarbetena och i media.

Tvångsäktenskap och barnäktenskap är övergrepp som strider mot mänskliga rättigheter. En kriminalisering är därför förenligt med det skydd som flertalet människorättskonventioner strävar efter att ge både barn och vuxna. Utifrån ovan resonemang kan en kriminalisering av tvångsäktenskap och barnäktenskap tyckas självklar.


Enligt flera remissinstanser är fullmaktsäktenskap ett vanligt sätt på vilket ett tvångsäktenskap ge nomförs. Med anledning av detta ändrades kap. IÄL genom att bestämmelsen fick en ytterligare punkt (3) som föreskriver att ett.


Till särskild utredare förordnades justitierådet Göran Lambertz.

Starkare skydd mot barnäktenskap , tvångsäktenskap och brott med hedersmotiv. En särskild utredare ska undersöka om det finns behov av åtgärder i syfte att säkerställa ett starkt skydd mot barnäktenskap , tvångsäktenskap och brott med hedersmotiv. Ruth Dureng (nr från vänster)blev misshandlad och utsparkad från sitt hem i Monrovia när hon vägrade ett tvångsäktenskap (som andra hustru till sin mosters make). Nu studerar hon och vill bli läkare. Nästan hälften av Liberias flickor gifter sig och föder barn innan de fyllt 1 och få går i skolan.


Den som är under år har rätt till sin frihet och svensk lag ska aldrig erkänna barn som gifta. Tidigare erkändes alltid fullmaktsäktenskap. Förra året intensifierades arbetet med frågan om barnäktenskap och tvångsäktenskap. I Sverige räknas alla under år som barn. Alla barnäktenskap är tvångsäktenskap.


Att tillåta och acceptera sedvänjor och värderingar som är förbjudna eller otänkbara för etniska svenskar bara för att de utövas av människor från andra kulturer är förkastligt. Vi ska inte ha parallella samhällen och lagstiftning, skriver Omar Makram, GAPF. I praktiken är barnäktenskap en form av slaveri under täckmanteln “äktenskap”. Gifta flickor isoleras från familj och vänner, tvingas sluta skolan och utsätts regelbundet för sexuellt våld.


De blir ofta gravida och föder barn när de själva är barn, vilket är förenat med livsfara, både för mamman och för barnet.

Uppsatser om TVåNGSäKTENSKAP. Jag kommer inledningsvis att skriva kort om vad problemet med barn – och tvångsäktenskap innebär och gå igenom olika definitioner inom området. Begreppet tvångsäktenskap och barnäktenskap. Vi yrkar på att oavsett om det är tvångsäktenskap eller barnäktenskap , så är det fortfarande ett tvångsäktenskap och det är all form utav tvång som måste olagliggöras och vara straffbart. I brottsdefinitionen ska även omfattas utav tvånget att vara kvar i ett äktenskap.


Det står klart att det i många fall finns en koppling mellan tvångsäktenskap och barnäktenskap å den ena sidan och hedersrelaterat våld och förtryck å den andra. Samtidigt är problemet med både tvångsäktenskap och barnäktenskap stort globalt. Barnäktenskap ett globalt problem. Enligt FN:s barnfond UNICEF har över 7miljoner kvinnor världen över ingått äktenskap som barn.


Migrationsverket att 1barn var gifta, 1flickor och pojkar. Det skriver idag EU-parlamentarikern Anna Hedh (S), landstingsrådet Jessica Rydell (MP) och Leila Ben Larbi (V) på Barometerns debattsida och meddelar samtidigt att Metoo-kampen skall leva vidare i Kalmar län. Avsikten med denna var att förbättra skyddet för enskilda mot påtvingade och för tidiga äktenskap.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения