пятница, 11 марта 2016 г.

Varför uppstår konflikter i världen

De flesta konflikter hanteras automatiskt, ibland med hjälp av olika regelverk. När du till exempel köper en tröja finns det lagar som reglerar vilka rättigheter du har som köpare. Uppstår en konflikt mellan dig och säljaren kan den ofta lösas med hjälp av regelverket. Andra konflikter är betydligt svårare att hantera.


En definition av konflikt kan vara som följer: Konflikt uppstår när en vilja, ett behov eller en önskan möter motstånd.

Definitionen är oerhört vid för att den ska kunna innesluta väldigt mycket. Jag tänker att gemene man drar sig för att använda begreppet konflikt. Konflikt innebär ett möte mellan sådant som inte är förenligt. Konflikter kan föreligga såväl inom en människa som mellan personer, grupper, organisationer eller stater.


Forskare i Uppsala slår fast att antalet konflikter i världen minskar för första gången på många år. Men det finns samtidigt anledning till oro. Professor Peter Wallensteen konstaterar att det internationella engagemanget för att lösa konflikter har blivit svalare.

Aktuella samhällsfrågor, hotbilder och konflikter i Sverige och världen. Beskrivning och syfte Syftet med denna uppgift är att tydliggöra och synliggöra för eleverna varför konflikter och krig uppstår samt vilka följderna blir. FN:s roll och den humanitära rätten i konflikter kommer att lyftas fram.


I vår utbildning ingår att skriva ett examensarbete på poäng. Det område som vi valt att undersöka handlar om konflikter i skolan, eftersom vi anser att det är avgörande för en väl fungerade lärare att ha förmåga att handskas med och lösa konflikter Varför uppstår konflikter och hur löser elever och lärare konflikterna ? Antalet väpnade konflikter ökar i världen , framför allt de inomstatliga. Samtidigt ser vi att dagens konflikter är mer långdragna, mer våldsamma och inkluderar ett större antal väpnade aktörer än tidigare. Väpnade konflikter orsakar inte enbart dö lidande och förstörelse.


Jag har valt att titta på hur konflikter kan uppstå och hur man kan lösa dem. Det finns många olika konflikter som jag inte kommer att ta med och de är inre, val-, sociala och samhällskonflikter. För att komma fram till några konkreta slutsatser måste en begränsning göras. En stor majoritet av alla världens konflikter är mellan parter från samma religiösa traditioner. Det betyder att i de flesta konflikter så tillhör de sidor som strider inte olika religioner.


Det finns visserligen väpnade konflikter mellan kristna och muslimer, protestanter och katoliker, buddhister och hinduer. Här har vi beskrivit de största pågående konflikterna i världen , samt konflikter där FN är inne med sina fredsstyrkor.

Du kan läsa om olika konflikters bakgrun hur länge de har pågått och vad FN gör för att lösa dem. Vi har gjort en undersökning som handlar om konflikter i skolans värld i år 6-9. Som metod valde vi att göra gruppintervjuer med elever i de olika åren samt enskilda intervjuer med lärarna. De frågeställningar vi ville ha svar på var om det fanns några vanliga konfliktorsaker samt hur elever respektive lärare löser konflikterna. Destruktiva konflikter mellan länder kan leda till krig.


Ordet konflikt har sitt ursprung i latinets Conflictus som betyder sammanstötning. Vi listar sidor sidor som ger relevant information om fredsarbete och om äldre och pågående konflikter i världen. Världens konflikter bakgrund orsak 1. För att förstå orsakerna till de konflikter som finns i världen idag räcker det inte att titta bara på hur konflikten utspelas idag och vad som hände precis innan konflikten bröt ut.


Here you can download file Konflikter i världen av Kent Sahin SP3A. Konflikt med andra individer … Att se konflikter som ett möte mellan individer är ett förhållningssätt som präglas av att vi ger oss själv och andra samma rättigheter. Det följer av den gyllene regeln, som finns i de flesta kulturer, ”behandla andra som du själv vill bli behandlad”.


Vilken frihet har du i förhållande till andra? Afghanistan var under den här tiden ockuperat av Sovjetunionen och styrdes av en kommunistisk regim som hade ett mycket litet stöd hos befolkningen. Flera muslimska upprorsgrupper samlades för att kämpa emot de sovjetiska och afghanska regeringsstyrkorna. Konflikten har skapat stor fattigdom i östra Ukraina, som till stor del styrs av Moskva-vänliga separatister, och där befolkningen får mindre och mindre resurser på grund av en kollapsad ekonomi.


LÄS MER: Han är inte vidare trevlig – men Putin är mäktigast i världen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения