понедельник, 14 марта 2016 г.

Psykisk misshandel en guide till hjälp

Sök någon som du kan prata med. En god vän eller familjemedlem du litar på kan räcka långt. Söker du professionell hjälp så kontrollera att den du ska gå hos verkligen är insatt i vad psykisk misshandel innebär. Tillåt dig att känna sorg och vrede.


Psykisk misshandel en guide till hjälp.

Var vaksam på tecken på att du är deprimerad såsonedstämdhet varje dag i minst två veckor, ångest, trötthet, sömnproblem, minskad eller ökad matlust. Och just detta med att leva med en Narcisisstisk Personlighetsstörd (NP) människa är ännu svårare att förklara. Du blir manipulerad av ett proffs.


Till slut vet du inte vem du är mer. Du har ingen egenvärde kvar efter ett tag. Jag är inte fysiskt misshandla så att vända sig till kvinnojour kanske inte är rätt, men jag vågar nog tro att jag är lika nedsänkt och knäckt ändå, eftersom jag under lång tid utsatts för psykisk misshandel , och slängts mellan hopp om att få ett bra liv och rädda förhållandet, och känslan av att vara helt värdelös och. Om det finns barn inblandade, har socialtjänsten en skyldighet att se till att även de får skydd och stöd.


Det kan till exempel vara samtalsstöd eller familjebehandling.

Kvinno-tjej-eller ungdomsjour kan ge både krisstöd i en akut situation och hjälp att bearbeta erfarenheter av våld efter att en relation avslutats. Det här gäller mig, jag som utförde psykisk misshandel på mitt livs kärlek, utan att veta om det. Jag träffade mitt ex genom gemensamma vänner och vi blev snabbt kära. Vi bodde mil ifrån varandra i början, vilket vi båda tyckte var jobbigt.


Varaktig psykisk misshandel kan leda till panikångest, depression och posttraumatisk stress. Exempel på psykisk misshandel är till exempel: Att bli förnedrad eller förlöjligad inför andra människor. Att tvingas göra något som du inte vill. Barn har rätt att växa upp i en trygg miljö där deras känslor lyssnas på och respekteras. Precis som när det kommer till vuxna som misshandlas emotionellt, är psykisk misshandel av barn problematisk för att de tecken som finns är så diffusa och svåra att lägga märke till.


Med denna sida vill jag bidra till att sprida kunskapen om att de som utsätter andra för psykisk misshandel kan lida av en personlighetsstörning. Min förhoppning är att insikten ska hjälpa de som drabbats av misshandeln att frigöra sig och läka snabbare, samt att kunskapen ska öka bland de som kommer i kontakt med offren. Prata med en terapeut och delta i stödgruppens möten.


Utan vägledning, kan effekterna av psykisk misshandel bli långvarig. Att arbeta med en terapeut kan hjälpa dig att bryta känslan av isolering, bygga ditt självförtroende och lär dig strategier för att hantera känslor av ångest, depression, rädsla, ilska och förlust. Om det är en akut situation ska du få hjälp av polisen.


Misshandel brukar delas upp i två delar, fysisk och psykisk.

Fysisk misshandel är när någon skadar din kropp på något sätt. Lena Bivner levde i fem år tillsammans med en man som misshandlade henne psykiskt. Nu debuterar hon som författare med boken Helvetet jag kallade kärlek. Med oss i studion har vi psykologen Anna Bennich som ger tips och råd till dig som är drabbad av psykisk misshandel. Fråga: Jag har en anhörig som är misstänkt för misshandel , ett slag mot ansiktet.


Det hela skedde på en krog i samband med ett ”svartsjukedrama” som urartade i handgemäng. Den slagna personen fick en skada på näsan, som i värsta fall måste opereras. Sedan har all destruktivitet kommit successivt, och jag har bara sett förbi och förlåtit varje gång.


Det handlar om både psykisk och fysisk misshandel. Om man är utsatt för psykiskt våld har man rätt att få hjälp. Socialtjänsten ska se till att barn och unga får stöd och hjälp om de inte har behandlas på ett bra sätt hemma.


Man kan också kontakta en ideell organisation om man vill prata med någon utan att berätta vad man heter. Den mest raffinerade form av psykisk misshandel är när en man till exempel tar din plånbok, dina glasögon eller annan sak du är beroende av och lägger på ett konstigt ställe. När du letat länge och till sist finner det saknade föremålet kan han skratta åt att du är så vimsig. All fysisk misshandel i nära relationer har en gång börjat med en längre eller kortare period av verbal och psykisk misshandel.


Därför är det viktigt att känna till de subtila varningstecknen för hur verbal misshandel tar sin början samt hur den därefter tar sig uttryck.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения