четверг, 14 сентября 2017 г.

Relations tvångstankar

De kan vara störande, kännas obehagliga, göra att du får ångest eller känner äckel. Tvångstankar kan vara tankar och fantasier som kommer fast du inte vill. Vid tvångssyndrom kan du vara väldigt upptagen av tvångstankarna. Ofta handlar tankarna om att göra något hemskt eller förbjudet, till exempel att man vill skada någon. Man brukar känna sig rädd att man inte ska kunna stå emot tankarna och råka göra det man tänker.


Relations tvångstankar

Tankarna handlar också ofta om smuts, smitta eller sjukdomar. I stunden känns tvångstankarna ofta verkliga, men även om personen vet att de inte är verkliga kvarstår ofta ångesten och förvirringen. Det kallas tvångstankar.


Rita dina tvångstankar. Skapa karaktärer i en historia ifall du vill det. Fyll dina ritningar med färger, detaljer och allt vad du kan komma på.


Relations tvångstankar

Som vi nämnde i början är det inte lätt att hantera tvångstankar , men ifall du är konsekvent med dina övningar så kommer du märka att tankarna återkommer allt mindre. Tankarna väcker oro och ångest och man försöker hantera dem genom kompensatoriska beteenden eller tankar (man gör de farliga tankarna ”otänkta”). Dessa ofrivilliga tankar känns personlighetsfrämmande för individen men trots detta tillskrivs tvångstankarna vid OCD så stor betydelse att det blir svårt att hantera dem.


Vad de försökte ta tag i var en annan form av problem. Alla led av de som fått benämningen relations OC känd som tvivel sjukan förr i tiden. En tvångstanke kan vara väldigt ihärdig. När OCD tränger sig på i en relation kan effekterna bli svåra. Dessa tvångstankar orsakar ofta ett påtagligt lidande hos den drabbade.


Jag lider av tvångstankar och det påverkar min relation till min flickvän. Jag skulle vilja ha lite tips på hur jag ska behandla det. Jag känner så mycket igen mig i vad du skriver. Jag har problemet att mina tvångstankar totalt förstör min vardag och särskilt när jag är i en relation. I vanliga fall har jag tvångsbeteenden som att peta sönder ett särskilt sår i min näsa (vilket förvärras av stress) och då blir jag helt sönderpetad.


Tvångshandlingar är upprepande handlingar som har syfte att minska den ångest eller obehag som tvångstankarna väcker och är något som du känner dig tvingad att utföra. Ericas tvångstankar har gått ut över hennes relationer. Ericas mamma har varit den som fått hantera de flesta av bekännelserna. Min första stora tvångstanke jag minns var när jag var tolv och mamma precis hade fått sin cancerdiagnos.


Jag försöker finna svar på att jag inte är pedofil eller avvikande på det sexuella planet i stort sett varje dag. Jag har gått hos kurator, beteendevetare, och psykolog. Nu äter jag även venlafaxin. Har lidit av detta i snart ett års ti men har även haft bra veckor. Både tvångstankarna och tvångshandlingarna vid OCD är förenade med olust, ångest och skuldkänslor, ibland i kombination med ren skräck.


I dag, tre år senare, äter jag fortfarande psykofarmaka. Jag vet faktiskt inte om jag vågar sluta. Medicinen har gett mig mitt liv tillbaka, jag vill inte in i det där helvetet igen. Visst har jag fortfarande tvångstankar , jag kan till exempel träffa en kompis och sedan gå hem och fundera över om jag har lagt en bomb i hennes väska. Typiska tvångstankar inkluderar rädsla för smitta från dörrhandtag eller handskakningar, oroa sig för att lämna saker i sin rätta ordning, ihållande tvivel om ens ansvarsfullt beteende, skrämmande bilder där våldsamma handlingar, och bilder av sexuella handlingar.


Just det där tänk om i början kännetecknar att det är en tvångstanke!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения