среда, 20 сентября 2017 г.

Hur skriver man ett bodelningsavtal

När behövs ett bodelningsavtal ? Ett bodelningsavtal behövs för att klargöra hur olika tillgångar ska fördelas vid en bodelning. Det är bra att skriva handlingen så fort behovet uppstår, exempelvis i nära anslutning till en separation. Så länge ni är överens om hur bodelningen ska ske så kan ni göra den själv utan advokat.


Det enklaste är att använda ett dokumentpaket som ni kan ladda hem online via juridiskadokument. Förutom själva bodelningsavtalet så måste även ytterligare dokument fyllas i och skickas in till myndigheter.

Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning. Det finns inte någon skyldighet för makarna att anlita en advokat eller annan jurist för att göra en bodelning eller skriva ett bodelningsavtal. Makarna kan själva skriva ett bodelningsavtal om de så önskar. Det är självfallet en mycket god idé att biträdas av en advokat när man ska skriva ett bodelningsavtal. Eller vilken text man nu skriver … ) Att han då står på Lagfarten 1. Jag vill inte stå kvar som delägare till huset och äntligen har ex- mannen hittat en bank som är villig att låta honom ta över lånen själv trots betalanmärkningar.


Denna bank vill att vi gör ett bodelningsavtal som visar att jag överlåter huset till ex- mannen. Nu undrar jag hur detta ska utformas för att bli godkänt? Hur skriver man ett bodelningsavtal ?

För att din man ska kunna få ny lagfart där han står som ensam ägare av huset så måste en lagfartsansökan samt ett bodelningsavtal skickas in till inskrivningsmyndigheten. Ni behöver dock inte ta hjälp av jurist för detta utan ni kan själva skriva ned vad ni kommit överens om, det finns enkla mallar för bodelning också på nätet. Tänk på att även om ni är överens just nu så vet man aldrig hur det blir i framtiden och ju tydligare man kan vara nu desto bättre.


Just gällande lösöret vet jag att man brukar skriva “Lösöret har sämjedelats” då fördelningen sker sinsemellan utan någon värdering medan andra tar upp varenda pinal. Jag får alltså inget ansvar för huslån sen. Det jag behöver hjälp med hur man skriver ett bodelningsavtal där det framgår.


Jag har fått några frågor om man i ett samboavtal kan skriva in hur man vill att egendom skall fördelas om den ena sambon går bort och hur man i sådana fall skriver. Detta är inget som är genomförbart. Vi besvarar de vanligaste frågorna som vår klienter har om bodelning. Välkommen till Juridiska Dokument! I ditt fall innebär detta att avtalet som din fd man upprättade och som du skrev under är giltigt trots den skeva fördelningen, även om han tagit fram den och ni skrev på utan vitten.


Bra att tänka på när du ska skriva avtal. Bodelningsavtal kan skilja sig väldigt mycket beroende på om du är sambo eller gift. Det är viktigt att vara överens om hur delningen ska ske när ni fyller i avtalet. Det kan ske under ett bestående äktenskap men är vanligast vid skilsmässa eller när sambor flyttar isär.


Mall för bodelningsavtal som upprättas med anledning av skilsmässa. Med hjälp av denna mall kan Du snabbt och enkelt upprätta ett komplett bodelningsavtal. Till dokumentmallen följer även en pedagogisk handledning som steg-för-steg förklarar hur Du fyller i de olika uppgifterna.


Man kan reda ut en oklar äganderättssituation genom bodelning och bodelningsavtal – och man kan bodela av egendom för att makarna ska uppnå skattefördelar eller att någon av makarna riskerar att bli skuldsatt.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения