четверг, 7 сентября 2017 г.

Hur blev livet efter skilsmässan

Cecilia, 6 har fått mer tid för vänner, resor och sitt målande: Livet som ensamstående är spännande För Cecilia Ceder kom skilsmässan som en chock. Att leva i föräldrarnas konflikt brukar likställas med att leva i ett krig och kan medföra allvarliga konsekvenser för barnet. I dag ser jag tillbaka, jämför med mitt nya liv och konstaterar att det här blev bättre än väntat.


Tre år efter skilsmässan – hur livet kan bli. Varför är en skilsmässa så tung?

Femina pratade med Eva Rusz, legitimerad psykolog som tipsar om hur du går vidare efter ett. Men som om inte skilsmässan var nog så blev Angelina Jolie också sjuk i samma veva – vilket gav henne perspektiv på livet. Till råga på allt så led jag också av en del hälsoproblem. Alla de här olika sakerna gör att man inser hur lyckligt lottad man är som får leva. Man ska omdefiniera både sitt liv och vem man är, säger Anna Bennich Karlstedt, leg.


Vägen genom skilsmässan. Efter en skilsmässa är det viktigt att inte falla i ett svart hål fyllt med en massa negativ energi. Tankar som ‘’jag kommer aldrig hitta någon igen’’ eller ‘’mitt liv är en enda röra nu’’ kan leda till att ditt perspektiv begränsas och då är det svårt att ta sig vidare.

Men inte mycket om hur man går vidare när skilsmässan är ett faktum. En del tror därför att jag är en högerkristen kärnfamiljskramare som vill hindra folk från att skiljas och skuldbelägga dem som gjort det. Inget kan vara mer fel. Här är därför några tankar om hur man kan gå vidare efter en skilsmässa. Blev nån förbannad och vände ryggen åt?


Tog en kompis uppenbart parti för någon? Ja kort sagt, dela med er av hur kompisar och omgivning reagerade på skilsmässan. Tänk om det fanns en genväg till att laga ett brustet hjärta?


Att se ljust på livet igen efter en ofrivillig separation kan vara lättare sagt än gjort. Men hur du tänker och vad du gör kan faktiskt påverka hur väl du hanterar din kärlekssorg. Med hjälp av tio goda råd från psykologen Maria Farm får du här en hjälpande hand på. Så blev livet efter skilsmässan. Nästan en tredjedel av alla barn i Sverige har skilda föräldrar – och nästan hälften av alla föräldrar som skiljer sig har svårt att komma överens första tiden efteråt.


Karin Wellberg, hennes ex-make och deras son har hittat en fungerande lösning. Hon är själv ekonomijournalist. Men vid skilsmässan insåg hon hur dålig koll hon hade.

Nu har Pia Sehm, 4 skrivit en bok om pengar, känslor och krossade familjedrömmar. Men det finns ett liv också efter krisen. Vad ledde skilsmässan till? Förra året kom det in nästan 31.


En del som arbetar med barn, på kommunernas socialtjänster och familjerätter, glömmer att de allra flesta människor är vanliga, normala människor som faktiskt kan sköta om skilsmässan och livet efter det genom att fortsätta vara normala föräldrar som kan ha en gemensam vårdna men om den ena föräldern använder sig av våld. Det vill vi höra i kväll. Hur orkar man tro på ett liv efter skilsmässan ? Hur ska man dela upp vårdnaden efter skilsmässan , vad är bäst för barnen och finns det något man absolut inte ska göra?


Och ännu mer nu efter att ha läst Skäringers bok. Jag står fast vid det.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения