пятница, 29 сентября 2017 г.

Stadsdelar lissabon

Vi förhandlar så att du slipper. Staden är kompakt och enkel att utforska på egen hand. Centrum består av tre stadsdelar med olika karaktär men med samma charm. Av de varma källorna, al-hama, som har gett stadsdelen sitt namn finns dock inga spår men charmigaste stadsdelen tycker jag definitiv det är ändå.


T-banan har station ”Largo do Chiado”.

Lissabon , portugisiska Lisboa, är huvudstad i Portugal. Den charmiga spårvagnslinjen passerar Bairro Alto på sträckan mellan hållplatserna Graca och Estrela. I den pittoreska stadsdelen Alfama finns flera ställen där det framförs traditionell och själfull fadomusik, den portugisiska folkmusiken. Det här vet du kanske om du har följt mig ett tag.


Klicka på en markering för mer information. För att lista det som finns med i kartan, se respektive sida i menyn. Enligt oss, en av Lissabons aboslut vackraste stadsdelar med flera vackra utsiktsplatser.


Här väntar sköna Medelhavstemperaturer, mysiga stadsdelar och fina hotell.

Som de flesta europeiska städer finns en gammal stadsdel , Lissabons heter Alfama och ligger direkt nedanför den moriska borgen Castelo de São Jorge. Kolla upp vilken stadsdel som verkar passa dig bäst innan du bokar. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar , alla olika till utseende och innehåll men lika charmiga.


Praktiskt med gångavstånd i hela citykärnan, för visst är till fots bästa sättet att utforska en stad? Lissabons stadsdelar Bairro Alto betyder något i stil med de övre kvarteren och det stämmer att det är en rejäl backe upp från Praca dos Restauradores. Lissabons hamn har varit utgångspunkt för en rad upptäcktsresor och expeditioner. Staden klättrar upp och ner för kullarna, och med hjälp av de karaktäristiska, gula spårvagnarna får du hjälp upp för de brantaste backarna.


Vill du inte bo över går det oftast bra att gå husesyn på pousadorna, eller äta en måltid i den tillhörande re-staurangen. Borgen har varit i händerna på såväl morer som munkar och riddare under sin tusenåriga historia. Torget upplev som väldigt pampigt och vackert, ett måste i fall ni är i Lissabon. Det svämmar över av turister, men är en väldigt mysig gågata att strosa omkring på.


Bild på Praça do Comércio. Utforska stadens charmigaste stadsdelar på en trehjulig scooter, och se några av dess mest emblematiska monument, såsom Panteão Nacional. Många attraktioner finns i detta område i form av olika museer, vackra parker och naturligtvis Belemtornet (Torre de Belem). Nästa dag besöker du den arkitektoniska nyskapelsen MAAT och äter lunch nere i Docas, hamnområdet som vimlar av trendiga krogar och klubbar.


Här hittar du också musikbarer med fadosångare, den mest typiskt portugisiska musiken.

Madragoa och Graça är andra stadsdelar med ett spirande nöjesliv. Bairro Alto, den gamla stadsdelen , och Alfama har många restauranger och barer. Själva stadskärnan är ganska kompakt och du tar dig lätt runt till fots, dock är det backigt då staden är uppbyggd på sju kullar.


Till din hjälp har du spårvagn, tre bergbanor och en hiss. Bélem är känd för sina imponerande byggnader och trädgårdar. Kyrkan är uppförd i rik portugisisk sengotik, så kallad.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения