среда, 13 сентября 2017 г.

Sikhism fakta

Sikhism fakta

Gurus har en central betydelse inom sikhismen. Ordet sikh betyder lärjunge. Att undervisas av en mästare, en guru, spelar en central roll i sikhismen. Nanak var hindu och född i krigarkastet.


Han levde i byn Talwandi i provinsen Punjab (nuvarande Pakistan), men han umgicks med både muslimska och hinduiska vänner med vilka han diskuterade andlighet. Läraren, gurun, spelar en stor roll i förmedlandet mellan den ende Guden och människan. Dessa guruer är de tio första guruerna.


När den tionde dog bestämde han att man skulle använda deras heliga skrift framöver som lära. Fakta om sikhismen I det här avsnittet kan du läsa om sikhismen ur olika perspektiv. Här berättas om sikhismens historia, sikhismen och samhället, trosuppfattning, heliga texter, att leva som sikh och om sikhismen idag.


Sikhism fakta

Hinduismen har varit upphov till flera religioner, som t. Det är den sistnämnda jag hade tänkt ta upp i detta arbete, eftersom jag har en bekant som är sikh. Kr och ungefär (ungefär miljoner) av Indiens befolkning är anhängare till just denna religion. Vakt framför Bangla Sahib Gurdwara i Amritsar. Religionen känner igen på de fem symboler som introducerades av Guru Nanak. Läran vilar på den heliga skriften Adi Granth.


Sikhismens ursprungsområde är landet kring Indusflodens övre lopp (Punjab). Trots att många sikher än idag gör vad de kan för att sikhismen ska få ett eget lan så är detta idag inte av samma vikt som det en gång var. Sikher i Sverige och fungerar som ett informationscentrum för alla som är intresserade. Sidan är sammanställd av sikhernas ungdomsförening Sweden Sikhs, som har sitt säte i Stockholm. Anledningen till detta är att de anser att ritualer som man inte kan förklara varför man gör bör inte genomföras.


Traditionellt så beundras lojalitet och rättvisa bland sikher och det är saker som präglat deras traditioner. RNS) Sikhism is the world’s fifth-largest religion, a monotheistic faith founded in the Punjab region of India about 5years ago. Most of the world’s million Sikhs live in India, but more than 500make the U. Ett liv efter döden tror katoliker på och att alla synder blir förlåtna. Men sikherna tror på reinkarnation, där man straffas med ännu ett liv på jorden om man har syndat.


Islam och Sikhism är ganska lika varandra. En sikh skal tro på retfærdighed og lighed for alle og være parat til at kæmpe mod uretfærdighed og undertrykkelse af enhver art. Sikhismen har lite mer moderna budord skulle jag vilja påstå. Ifølge sikhismen skal et menneskes sind være både mildt og skarpt for at opnå sejr i livet.


Sikhism fakta

Granska religionssajter Välj två stycken websidor på internet, sidorna ska på något sätt ha anknytning till religionsämnet. Lær mere om sikhisme her. Jainister tror på existensen av transcendenta och heliga själar med potentialen att uppnå. Inom protestantismen har det uppstått flera nya riktningar, såsom den anglikanska kyrkan som utgick från England och även baptism som har sitt ursprung i Europa, men fick starkt fäste i Nordamerika.


Vem som förmedlar sann fakta om kristendomen blir för varje ny utväxt allt mer omöjligt att samsas om.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения