вторник, 10 июля 2018 г.

Farligaste landet för kvinnor

Det var för mycket, säger Johri, som fick nog och slutade sitt arbete inom marknadsföring förra året, till Thomson Reuters Foundation. Somalia är farligt för de flesta människor och är särskilt farligt för kvinnor. Landet har varit invecklat i konflikt i två decennier hittills. Regeringen kämpar med att kontrollera den fattiga landsbygden, där den våldsamma islamistiska gruppen al-Shabaab härjar. Varje timme utsätts nästan kvinnor för brott i Indien.


Landet är det farligaste för kvinnor i världen, enligt Thomson Reuters Foundation.

Det enda västerländska landet på listan är USA, vilket ses som en följd av ökad medvetenhet i och med metoo-rörelsen. Undersökningen bygger på att 5experter har fått uttala sig om situationen för kvinnor i världens länder när det kommer till: hälso- och sjukvår diskriminering, kulturella traditioner, sexuellt vål icke-sexuellt våld och. Utbildning för kvinnor kan alltså vara skadligt för hela samhället eftersom hon riskerar att bli homosexuell. Därmed slås hela fundamentet för samhället bort, det vill säga äktenskapet mellan man och kvinna.


Det är därför säkrast att hålla kvinnor omedvetna om sitt intellekt, så att de inte får några konstiga idéer – som. Som kvinna kan det finnas risker med att resa ensam runt i världen. Resemagasinet Trip by Skyscanner har rankat de farligaste resmålen för kvinnor , men även med tips på hur en kan förebygga obehagliga upplevelser.


På plats kommer USA.

I Thomson Reuters Foundations förra mätning för sju år sedan rankades Afghanistan som det farligaste landet för kvinnor. Antalet våldsbrott mot kvinnor har minskat men risken för att bli trakasserad och förföljd är alltjämt stor för kvinnor. De populäraste turistmålen är relativt skyddade men i andra områden av landet är faran för övergrepp stor. I Expressens granskning över de kvinnor som får betecknas som landets farligaste , sett till brotten de dömts för , finns såväl dubbelmördare som styckmördare. Kvinnor som under ofattbart brutala former strypt, skurit och skjutit ihjäl familjemedlemmar.


Många av dem finns på säkerhetsanstalterna Hinseberg och Ystad. Med tanke på landets oförmåga eller ovilja att tackla det epidemiska sexuella våldet mot flickor och kvinnor kommer det inte som någon överraskning. Lidköping och FN-föreningen gästas av den internationellt kända kristna teologen, läkaren och feministen Astrid Lobo Gajiwala från Indien.


I världens fattigaste land dör en av sju kvinnor i förlossningsrelaterade sjukdomar. Många kvinnor gifts bort i mycket låg ålder. Tre av fyra flickor lämnas bort för äktenskap innan de fyllt år. Här råder fundamentalistiska islamistiska traditioner där kvinnor ses som mäns egendom.


En ny internationell undersökning visar att USA uppfattas som världens tionde mest farliga länder för kvinnor. Vad gäller sexuellt våld delar USA tredjeplatsen med Syrien. Kongo som ligger tvåa på listan över de värsta länderna för kvinnor. Pakistan hamnar på tredjeplats på grund av bland annat barnäktenskap och syraattacker och stening som straff om kvinnor bryter mot de kulturella reglerna. Indien världens farligaste land för kvinnor.


I ett slumområde i östra utkanten av Delhi finns ett hem som tar emot kvinnor som är hemlösa och blivit misshandlade av sina män.

Reportage av Caroline Kernen. Det pågående kriget, Natos flyganfall och det kulturella förtrycket gör Afghanistan till en mycket farlig plats för kvinnor. Kvinnor som utmanar invanda könsstereotyper om vad som är acceptabelt för kvinnor att göra eller inte, hotas eller dödas ofta. Sjukvården är obefintlig, våldet och den brutala fattigdomen ständigt närvarande.


De kan man inte kallas hedrande utan det är åt helsike och inte nog med det utan det är det enda landet från västvärden som finns på listan. USA är 10:e farligaste land för kvinnor. Fråga Trump varför han inte gör något åt det. Här är farligaste megastaden för kvinnor. Bland städer med över tio miljoner invånare kniper Kairo den föga smickrande förstaplatsen som den som är farligast för kvinnor.


London är bäst, enligt Thomson Reuters Foundation som ligger bakom undersökningen. Fem farligaste länderna för kvinnor KVINNOFÖRTRYCK Enligt en ny undersökning gjord av Thomson Reuters Foundation, som konsulterat 2experter på kvinnofrågor runt om i världen, är Afghanistan det farligaste landet i världen att leva i som kvinna. Bukfetma är extra farligt för kvinnor visar en ny svensk studie.


FOTO: Istock Att bukfetma ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar är känt sedan länge – och det har setts som främst ett manligt problem. Centralamerikanska Honduras är världens livsfarligaste land för kvinnor. Inte ens vart tionde mord har utretts.


Offren kommer från alla samhällsklasser.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения