вторник, 24 июля 2018 г.

Värdering av lösöre vid skilsmässa

Värdera ditt hus snabbt, enkelt och gratis på Booli. På Bodystore hittar du ett stort utbud av produkter från VIDA online. Utgångspunkten för värdering brukar vara att förhålla sig till marknadsvärdet. Vilket sker genom en objektiv bedömning).


Dock när det gäller inre lösöre skulle värdet ibland kunna bli mycket lågt om man utgick ifrån marknadsvärdet.

Vid värdering av åker och betesmark vägs läge, dränering, ogrästryck och jordklass in. Ligger gården inom ett starkt och expansivt jordbruksområde är detta ytterligare en positiv faktor. Generellt vid värdering av ett boende pratar man om läge, läge, läge.


Vissa saker behöver vi inte köpa, t ex grytor och stekpanna för där har vi redan flera ex. Tror det här blir en smidig och rättvis lösning, vi behöver inte dividera om varenda pryl och får en bra bild av vad som behöver handlas. Just nu ligger allt på ett excelark.


Vad det är för ”dold skatt” som du menar är vi lite osäkra på.

Vid försäljning av fastighet i samband med skilsmässa är det brukligt att man först gör en värdering av fastigheten. Denna sker till marknadsvärdet och det är lätt att vända sig till mäklare för att få hjälp med värderingen. Välj försäkringsbelopp för ditt lösöre. När du tecknar en hemförsäkring måste du som regel uppge ett försäkringsbelopp för ditt lösöre. Det ska motsvara det sammanlagda värdet av alla dina tillhörigheter och blir den högsta ersättning du kan få om hela hemmet förstörs vid till exempel en brand.


Aktier i fåmansbolag vid skilsmässa. En skilsmässa är i sig ofta en traumatisk upplevelse som medför att man hamnar i en tillfällig livskris. För den som är småföretagare kan en skilsmässa få betydande negativa konsekvenser för den privata ekonomin. När två makar eller sambor går skilda vägar innebär separationen att saker måste delas upp mellan dem, detta kallas bodelning.


Bodelning vid skilsmässa eller separation. Värderingen sker således med utgångspunkt i vad lösöret skulle betinga på marknaden om det såldes under normal varsamhet och försorg. Det låter ju lite märkligt att du skulle lösa ut henne för lösöre som du i princip inte vill ha eller behöver. Det rimliga är väl att ni båda väljer vad ni vill ha kvar av lösöret och gör en värdering av hur mycket någon (antar du) får lösa ut den andra med om det inte är samma värde.


Värdering av lösöre vid bouppteckning Juridik Hade vi då med fått vänta tills arvet var skiftat innan vi fick hämta hem möbler och dylikt hem till oss. Bolån skrivs inte av vid dödsfall. Den som ärver en fastighet.

Den av makarna som får huset bör alltså kunna dra av ett belopp som ungefär motsvarar skatten som skulle behöva betalas vid försäljning. Det betyder att om du får inbrott och blir av med tv:n så anses denna bara vara försäkrad till hälften. Du får därmed enbart ersättning för halva värdet vid skadetillfället.


Däremot fungerar det inte på motsvarande sätt om du skulle vara överförsäkrad. Du kan nämligen aldrig tjäna på en skada. Köksgrejerna har vi delat så rakt av som möjligt, så de kommer vi inte att ta upp bland lösöret t ex. Det som återstår är värdering och uppdelning av möbler, elektronik, maskiner, fordon etc.


Vi har väl gjort ett första utkast till vad sakerna är värda och får sätta oss ner och gemensamt försöka enas om värdet. För det fall en parts skulder vid bodelningen skulle överstiga värdet av dennes giftorättsgods får den skuldsatta parten ensam svara för sin skuld. En make som står kvar med en skuld kan inte kräva av den andre maken att ta del i betalningsansvaret för skulden. En skuld kan alltså inte ”bodelas” till hälften till den andre maken. Det finns en särskild treårsregel i samband med bodelning vid skilsmässa.


Den innebär att om den ena maken inom tre år innan ansökan om skilsmässa görs, har gett bort giftorättsgods eller använt det för att öka sin enskilda egendom, ska värdet av den egendomen räknas med i bodelningen. Ovanstående utläggning är naturligtvis bara en kort inblick i hur en bodelning vid skilsmässa går till. Ni kan spara mycket pengar och tid på att ladda ner de dokument och instruktioner ni behöver på Juridiska Dokument.


På Juridiska Dokument har vi samlat alla de dokument som ni behöver vid en bodelning i samband med en skilsmässa.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения