пятница, 20 июля 2018 г.

Cellprovtagning utan kallelse

Cellprovtagning utan kallelse

Du kan inte själv beställa tid för cellprovtagning utan du får en kallelse när det är dags för dig att ta ett cellprov. Kallelsen är giltig i ett år och ska medtas till cellprovtagningen. Om du redan har tagit ett cellprov mellan två kallelser , hos till exempel en gynekolog, flyttas din nästa kallelse fram beroende på din ålder. Nej, är livmodern bortopererad behöver du inte gå på cellprovtagning. Om du får kallelse trots att du opererat bort livmodern kan du kontakta barnmorskemottagning eller kallelsekansli för att slippa få fler kallelser.


Om själva livmoderhalsen fortfarande är kvar d. Har du fått kallelse till gynekologisk cellprovtagning ? Kom den förslagna tiden eller ta med kallelsen till valfri mottagning på drop-in. Provtagningen tar bara några minuter. Alla kvinnor mellan och år kallas till gynekologisk cellprovtagning vart tredje till vart femte år. Cellprovtagning Gynekologiskt cellprov erbjuds alla kvinnor mellan och år skrivna i Stockholms län.


Du som har fått en kallelse till gynekologisk hälsokontroll är välkommen till Rinkeby barnmorskemottagning på någon av våra drop-in-tider. Drop-in tid för cellprovtagning är tisdagar kl. Tag med dig kallelsen och legitimation.


Cellprovtagning utan kallelse

Tiden som står på kallelsen är enbart en hållti flera patienter är kallade på samma tid därav kan det uppstå väntetid. Observera att du inte behöver avboka tiden du är kallad på eftersom det INTE är en bokad tid. Kallelsen skickas till den adress där du är folkbokförd och du väljer alltid själv om du vill göra cellprovet eller inte.


Därefter får du en kallelse vart femte år när du är mellan och år. Fick kallelse till cellprov för ca mån sen när jag var gravi men då ska man ju inte göra nåt. Nu vill jag göra provet men har alltså ingen kallelse kvar. Eller måste en läkare skriva remiss?


Cellprovtagning utan kallelse

Om inte tiden passar som du är erbjuden via kallelse , eller om du har missat din tid för cellprovtagningen , kan du kontakta barnmorskemottagningen som du är kallad till via telefon för att boka en ny tid. Vissa mottagningar har även drop-in. Du kan också av- eller omboka tiden genom att logga in i e-tjänsterna. När du fått en kallelse för gynekologisk cellprovtagning är du välkommen till oss. Passar inte tiden kan du istället komma på någon av våra drop-in-tider från mitten av januari-maj och september-november.


För dig som har fått en kallelse , gäller även om du fått en kallelse till en annan mottagning inom Stockholms läns landsting. Ta med legitimation och kallelsen , den gäller i ett år. Om oss Mödrahälsovården hjälper dig som väntar barn och hit. Kvinnor mellan och år kallas vart femte år.


Du kallas automatiskt till provtagning. Cellprov rekommenderas vart tredje år om du är mellan och 4 och vart femte år om du är mellan och år. Du får en kallelse när det är dags för prov. Om gynekologisk cellprovtagning på.


Varför får jag kallelse till cellprov? I Sverige kallas alla kvinnor mellan och till gynekologisk cellprovskontroll, eller screeningtest som det också kallas, vart tredje år. Vid cellprovtagning tas ett prov från livmodertappen som kan visa om man har cellförändringar. Cellförändringar ger inga symtom utan kan bara upptäckas genom provtagning. Att upptäcka och behandla cellförändringar i tid är ett väldigt effektivt sätt att förebygga livmoderhalscancer.


Du som fått en kallelse till gynekologisk cellprovtagning är välkommen till oss på Bromma barnmorskemottagning. Provet tas för att ge möjlighet att tidigt upptäcka förändringar som kan leda till cancer i livmoderhalsen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения