вторник, 10 июля 2018 г.

Jämställdhet ryssland

Ryssland är vad gäller lagstiftning ett jämställt samhälle. Högutbildade kvinnor i städerna lever ett liv i relativ jämställdhet. I praktiken är dock det ryska samhället som helhet präglat av traditionella könsroller och föreställningar, som den att kvinnor ansvarar för barn och familj.


Att flickor ska vara söta, kvinnor vackra och mammor viktigare än pappor för barnet är en självklarhet på samma sätt som det är självklart att man äter frukost varje morgon. UN Women är ett FN-organ som arbetar globalt för jämställdhet och för kvinnor och flickors rättigheter. UN Womens mål är bland annat att kvinnor ska delta i och gynnas av politiken i lika hög utsträckning som män, att kvinnor ska ha ekonomisk egenmakt och att de ska kunna leva sina liv fria från våld. Jag är tacksam för att jag får leva i Sverige, i ett öppet och fritt samhälle. Emellertid tillämpades legaliseringen av privata homosexuella relationer (i samförstånd mellan vuxna) enbart i Ryssland.


Jämställdhet innebär jämlikhet mellan män och kvinnor. Så istället hölls den speciella klockringningen vid öppningen på tisdagen efter, den mars. På plats var ungefär personer, bland annat kvinnor i höga positioner på börsen och även Sveriges ambassadör samt MOEX president. SCBs fickbok På tal om kvinnor och män.


Jämställdhet ryssland

Lathund om jämställdhet samlar och presenterar statistik och fakta om jämställdhet. Samhället är ännu inte jämställt, men det finns lagar och planer för hur det ska bli det. Istället har Island intagit topp positionen och behållt den fem år i rad. Enligt ryska myndigheter rapporteras bara procent av alla våldsbrott utförda inom hemmet.


Regeringen beslöt dock att behålla ett specifikt stöd för svensk-ryska samarbeten inom demokrati, mänskliga rättigheter, jämställdhet och miljö motsvarande cirka miljoner kronor per år. I den svenska historien har det funnits lika många kvinnor som män. Men varför finns det så få kvinnor i historieböckerna?


I USA lever de flesta kvinnor i relativ jämställdhet. De sociala skillnaderna är stora och här, liksom i resten av världen, skapar sociala problem våld. Fattigdomen har växt i samband med finanskrisen, och det finns anledning att tro att det skapar mer våld i relationer. Hur ska år av socialistiskt samhällsexperiment utvärderas ur ett jämställdhets -perspektiv?


För att skaffa sig ett bättre underlag tar Proletären hjälp av Helene Carlbäck, docent i historia vid Södertörns högskola och expert på sovjetisk familjepolitik. Våld inom familjen ska inte längre vara ett brott i Ryssland. Fler barn kommer därmed att få se sina mammor misshandlas och mördas, och även barn kan misshandlas ostraffat. Under det totala krigets tryck bröt den ryska staten samman. Större delen av Rysslands industri och järnvägssystem fanns i västra delen av landet, och dessa områden erövrades av tyskarna.


Den har dock kvävts i sin linda genom uttalanden som ”vi kan inkludera fruar och älskarinnor på partilistorna men det är männen som kommer att göra jobbet åt dem”. Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit. Lär dig mer om målen och se hur du kan bidra!


Men det är inte bara jämställdhet som det råder brist på i techbolagen, utan även annan inkludering. Föga förvånande så visar undersökningen att de flesta techgrundare är vita, högutbildade män som redan hade det relativt gott ställt innan de drog igång sitt bolag. Närmsta dygen med 12:e som topp blir det mkt Plutokrafter enl. Saker som inte fungerar ska brytas ner, som vi inte kan bryta.


I ett pressat vardagsliv blir den ett andningshål där kvinnor kan utbyta erfarenheter. Det lugnar ner sig sen. Följ också med till Budapest där många kvinnor höjer rösten mot premiärminister Viktor Orbáns allt mer konservativa retorik. Avsnitt (min) i radioprogrammet PHistoria som här handlar om historien om hur svenskarna fick rösträtt.


Ryska kvinnor lever i snitt år medan de priviligierade ryska männen lever i år. I Nepal och Kuwait har männen fräckheten att leva lika länge som kvinnorna, så Nepal och Kuwait och några länder till får dela på en skamlig 119:e plats på listan. Sara är mycket duktig och kompetent inom området jämställdhet och kan också på ett pedagogiskt sätt förmedla den kunskapen och väva ihop den med sina kunskaper i psykologi. Att samarbeta med Sara innebär att man själv behöver vara på topp eftersom hon ställer samma höga krav på sin omgivning som på sig själv. I dag har det startats flera initiativ som försöker få igång debatten kring jämställdhet och kvinnans ställning i det ryska samhället.


Jämställdhet ryssland

Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte Om man med jämställdhet menar att lika lön ska gälla för båda könen, så har det budskapet aldrig lyckats göra avtryck i fotbollsvärlden.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения