понедельник, 9 июля 2018 г.

Trauma barn krig

Vi har i litteraturöversikten presenterat olika faktorer som kan påverka barnens utveckling som exempelvis trauma , posttraumatisk stress och kris. I krig ökar till exempel antalet sexuella övergrepp, och där är kvinnorna den grupp som drabbas hårdast. En annan grupp som utvecklar traumaskador är barn.


För att barn och ungdomar ska få möjlighet till en nystart när de kommer till Sverige är de viktigt att de får hjälp att bearbeta sina minnen. Barn och unga kan ha svårt att må bra igen efter att ha varit med om allvarliga händelser som exempelvis flykt eller övergrepp. Barnen kan få kraftig oro, plågsamma minnen eller mardrömmar. Med stöd och behandling har barn goda chanser att bli fria från sina symtom.


Att känna igen trauma hos barn i förskolan handlar inte om ett enskilt tecken, utan om en samlad bild som väcker oro hos oss vuxna. Dödade och skadade släktingar och vänner. Bomber, våld och en ständig stress. Kriget sätter djupa spår hos Syriens barn.


Barn har av naturen bra återhämtningsförmåga. Vad de behöver är en känsla av trygghet och rutin, säger psykologen May Aoun till SvD. Barn med trauma Att som barn råka ut för en potentiellt traumatisk upplevelse kan skilja sig något från att göra det som vuxen. Som barn kan man vara mer sårbar men samtidigt ha väldigt bra förutsättningar att läka och må bättre. Precis som vuxna reagerar barn och ungdomar väldigt individuellt vid svåra händelser.


Upplevelser av vål övergrepp, krig och katastrofer påverkar och hindrar barn i deras utveckling. Men med stöd och behandling på rätt nivå och ett bra bemötande kan vi minska de negativa konsekvenserna efter utsatthet och bidra till varaktig förbättring. Användningen av barn i krig är ingen ny företeelse. De är billiga i drift och lättare att manipulera än vuxna och används därför oftast för speciella uppdrag som vuxna inte vill eller kan genomföra.


Trauma barn krig

Trauma Ordet trauma betyder skada. Svåra händelser kan framkalla både fysiska och psykiska reaktioner. Barnet är överdrivet vaksamt Barnet är lättskrämt, lättirriterat och kroppen är på helspänn. Ett psykiskt trauma är ofta ett resultat av en chockartad och smärtsam upplevelse som skapar så mycket stress och överväldigande känslor att de blir svåra att hantera. Förändringar i hur barnet tänker Barnet har svårt att minnas viktiga delar av det som hänt.


I det här avsnittet pratar vi om barns relation till stress och trauma , hur hjärnan fungerar och vad vuxna kan göra för att hjälpa barn med stress och. Mottagningen arbetar huvudsakligen med patienter som remitterats från de lokala BUP-mottagningarna för att de har behov av specialiserad behandling. Krig och flykt kan vara en. Barn används i allt större utsträckning som direkta måltavlor, eller till och med vapen, i krig. Det är en ny form av krig.


Trauma barn krig

Kris och trauma hos barn och unga yHur reagerar barn i kris? Hur förstår man att barnets reaktioner och beteenden handlar om traumasymtom? Hur möter man barn som far illa?


Vad behöver ett barn som utsatts för trauma och befinner sig i kris? Minst risk för pojkar som varit med om händelser som klassas som non-interpersonal ( ).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения