четверг, 12 июля 2018 г.

Ta sig ur medberoende

När personen som är medberoende får dessa självinsikter kan man också börja bygga personens identitet, egenvärde och självrespekt igen. Tar man sig inte ur ett medberoende genom det som jag skriver om ovan är det vanligt att man hamnar i samma typ av relationer om och om igen. Det blir första steget för dem att ta sig ur sitt medberoende. Hur vet man att man är medberoende ? Om ditt primära fokus upptas av din partners missbruk, om du funderar mer på hur han eller hon kommer att bete sig än vad du tänker på dina egna behov, ja då kan man misstänka att du blivit medberoende ­. TEST: Har du blivit medberoende ? Bli fri från ett medberoende.


Det går att ta sig ur ett medberoende , men det krävs en del arbete och hjälp. Ofta är medberoendet ett väldigt inarbetat beteende. Ett bra första steg att sluta vara medberoende kan vara att gå en anhörigkurs eller anhörigvecka. Där kan dina behov kan utforskas i en trygg miljö. Vi är egentligen inte medberoende till någon annan.


Vi är medberoende till de strategier vi hade till våra föräldrar som barn. Det är att vara styrd av det system man växt upp i. Medberoende är att svika sig själv. Beroende är att ge en känsla av att ta sig själv tillbaka. Psykisk ohälsa är resultatet av vårt medberoende. Det var därför jag gick dit, men jag gick därifrån med så mycket mer.


Ta sig ur medberoende

Jag tror inte att det var någon som inte blev tagen och fick en ny syn på livet. Så skönt med en föreläsare som verkligen kan sin sak och men som inte bara berättar om något sorgligt. Kontentan handlar egentligen om att ta sig ur rollen som offer. Känns det som om besluten i ditt liv tas av andra människor ovanför ditt huvud? Hur skulle det vara att ha makten?


Här resonerar jag kring destruktiv anpassning, medberoende och din makt att våga leva det liv du innerst inne vill ha. Det kan också utvecklas i familjer som inte har något av ovanstående men där någon av föräldrarna själva bär en medberoendeproblematik då medberoendet i sig tar sig uttryck som ett missbruk. Vi vet vad medberoende är och hur det påverkar. Som medberoende anpassar man sitt liv efter någon som lever i ett missbruk. Man ställer upp i ur och skur.


Ta sig ur medberoende

Man ljuger, gömmer och glömmer för att hålla fasaden uppe. Allt för att den missbrukande ska klara av sin vardag. Och hur förhåller sig detta med översnällhet till medberoende ? Inget av begreppen är ju särskilt vetenskaplig etablerade, men jag skulle gissa att de är ganska överlappande. Ann Söderlund och Sanna Lundell ger tips om vägen ur medberoende. Man kan ofta känna igen sig i flera mönster eller karaktärsdrag.


Ta till dig det du känner stämmer in på dig. Att leva i en krävande, destruktiv relation av något slag är väldigt tufft på många sätt. Ett medberoende är något som utvecklas smygande, ofta under en lång tid och behöver också få ta sin tid att frigöra sig från. Den som är medberoende behöver se till att omge sig med miljöer som är sunda och hälsosamma.


Har försökt att hitta sajter för anhörig till en medberoende men förgäves. Min syster är sambo med en periodare och han har så mycket andra problem som skulle ta en helsida att skriva om. Problemet är att hon är fast i deras relation då hon själv inte orkar ta sig ur. Hon kom till insikt att livet har så mycket mer att ge när hon tog tag i sig själv och öppnade sitt hjärta istället för att stänga det.


Denna kurs är ihopsatt av hennes egen väg som hon fick gå och har lyckats att ta sig ur sitt medberoende med olika verktyg, metoder och förståelse på hur vårt undermedvetna styr oss. Genom att se efter den andra personens säkerhet, skydda denne överdrivet och tar hand om denne som om personen inte har kapaciteten att ta hand om sig själv, tycks medberoende personer finna styrka, betydelse och stärkning av sin självkänsla. Detta sätt att agera är som vatten som släcker törsten hos den medberoende. Hon menar att medberoende döljer sig bakom många kroniska utbrändheter och depressioner. Vägen ut ur ett medberoende är självkärlek, menar Sanna.


Ta sig ur medberoende

Det är människor som inte kan sätta gränser och säga nej och som till slut inte orkar. När man är medberoende tycker man inte om sig själv och för att duga driver man sig själv. Inom tio minuter, kommer han att tassa in igen, lyssna så att jag inte är på väg ner, och ta några snabba klunkar ur burken.


Sedan brukar hans inre ha lugnat sig såpass att han slinker upp och hämtar en av sina lättöl, som han kan ha stå framme på arbetsbänken.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения