вторник, 24 июля 2018 г.

Dikter om barn med adhd

Discover What Is Adhs. Search the best information on DirectHit. Everything What Is Adhd Right Now on Direct Hit. ADHD , Aspbergers ,Autism och panik.


Ni kallar det funktionshinder, Ni kallar det problem.

Det pratas om föräldrar, om uppfostran och om mer. Ni kritiserar mediciner, ifrågasätter våra val. Men erbjuder inga lösningar, ger inte heller några svar. Missförståd hånad och skör du går genom livet och stör Koncentrationssvårigheter och DAMP ger en inre ständig kamp Intrycken flödar i aldrig sinande ström Trots otaliga försök får du aldrig beröm. Inuti ett vilset barn med ömhetstörst.


Söker bekräftelse när oredan är som störst. Se min kreativitet och glö istället för att banna mig i min nöd! När ska andra någonsin förstå De säger: – Du kan bättre än så om du bara lägger manken till och försöker sitta still.

Att just detta är ditt problem, ger födelsen av. Många har ju fördomen om att alla med adhd är bråkiga pojkar som blir kriminella män. Många med adhd lyckas ju använda de starka sidorna man kan få av adhd med kreativitet, driftighet, energi och en stor social förmåga och kan klara sig väldigt bra i livet. Rubriken till trots, den här dikten är inte skriven av mig utan av eminenta Moniqa Klintestrand Öberg.


Eller ja, i alla fall enligt egen mening. Skönt att höra att du har den som stöd när det är tungt. Jag läse npgonstans om en person som hade ADHD och som berättade att det var så jobbigt att man bettede (förstå mig rätt nu, Suss) sig fel. Vissa med adhd blir också mycket hjälpta av särskilda mediciner. Om ett barn med adhd inte får hjälp och förståelse när det går i skolan kan det bli extra svårt när han eller hon blir äldre.


Vad kan vara svårt när man har adhd ? Läs mer om hur livet som barn med ADHD kan vara i Davids historia. Om de utsätts för många intryck samtidigt kan barnen bli stressade och förvirrade. Frilansjournalist och föreläsare som bloggar om adhd , livet på landet med barn , djur och diverse påbörjade, avslutade och oavslutade projekt. Olof Photoshoppande vintagesmyckesförsäljare som bloggar om fokus, impulser och livet efter bruten nacke.


Ni ser enbart beteende och det som är svårt, barnet där bakom vet ni ingenting om. Jag önskar att ni kunde se, genom mina ögon ett tag. Låt mig presentera, underbara barn.

När du förstår varför, vet jag, att du blivit en ansvarsfull vuxen. Du kommer aldrig hitta någon som älskar dig, tar sig an dig, och bekymrar sig mer för dig, än jag gör. Om du inte hatar mig mer än gång i livet – gör jag inte mitt arbete tillräckligt bra.


Jag blir, precis som du, uttråkad av ytligt prat, så prata om meningsfulla saker med mig. Prata med mig, inte till mig och använd språk som jag förstår och snälla du, låtsas inte att jag inte är där när du pratar. Var en förebild med tydliga handlingar, inte tomma ord. Ge mig ett klart ja eller nej och håll fast vid det.


Här hittar du information om ADHD och verktyg som kan underlätta vardagen. Du kan läsa om symtom, behandling och hur en utredning hos läkare kan gå till.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения