среда, 19 декабря 2018 г.

Djup depression tecken

Andra symptom är brist på aptit eller ökad aptit, vilket visar sig som viktminskning eller viktökning. Depression kan också ge värk i kroppen och minskad sexlust. Förstoppning och menstruationsrubbningar är andra tecken på depression. Det är mycket vanligt med depression i hela världen. Men hur vet du att du verkligen är deprimerad?


Med hjälp av det amerikanska magasinet Health listar vi åtta tecken och symptom som du bör vara uppmärksam på. Om du känner igen dig: hör av dig till vårdcentralen eller en psykiatrisk mottagning. Har du en medelsvår eller måttlig depression är det svårt att klara av vardagen, och det märks tydligt för den närmaste omgivningen att du mår väldigt dåligt. Har du en svår eller djup depression påverkas hela livet, och du kan ha svårt att äta, dricka eller sova. En stor andel av dem som lider av depression inser det dock inte förrän den är relativt långt gången, eftersom de inte ser de tecken på depression som kroppen uppvisar.


Olika grader av depression. En depression kan vara lindrig, måttlig eller djup. Om du har en lindrig depression kan du oftast klara av vardagen trots att du mår dåligt.


Har du en måttlig depression är vardagen svårare att hantera, men du klarar det mest nödvändiga. Vid en djup depression kommer du knappt upp ur sängen. Den som en gång har drabbats av en djup depression löper större risk för att sjukdomen återkommer senare i livet. Det är därför viktigt att man är observant om man börjar få nya symtom efter det att man avslutat sin behandling.


Tio tecken på depression Misstänker du att du lider av en depression ? Om du inte känner igen mer än två-tre symtom på listan finns det ingen anledning till oro. Speciellt inte om det bara är under en kort tid. Men om du har haft minst fem av dessa symtom under längre tid bör du vända dig till läkare eller psykolog.


Den vanligaste formen av depression kallas egentlig depression och brukar delas upp i tre svårighetsgrader. Gränserna mellan dem är inte skarpa, men de kan beskrivas ungefär så här: Lätt eller lindrig depression. Vid en lätt depression kan man ofta fungera socialt och praktiskt i sitt dagliga liv. Egentlig depression är den vanligaste formen av depression. För att få diagnosen ”egentlig depression ” krävs det att du är nedstäm samt att du har andra symptom på depression under minst två veckor.


Du måste även ha svårt att sköta arbete och det sociala livet. Vardagen är inte svart eller vit - den är grå. Att försöka utföra vanliga vardagssysslor känns nästan omöjligt.


Djup depression tecken

Ett vanligt tecken är att man slutar bry sig om sitt utseende och sin hygien. Aptit- och viktförändringar. Dålig aptit och viktnedgång är vanligt vid depression.


Stress och depression kan vara skyldig till att inte bara psykiskt och känslomässigt lidande, utan även fysiskt lidande och kan vara förödande på många sätt till den sjuke. Tecken på depression hos män Negativ självbild. Låg självförmåga och skuldkänslor samt otillräcklighet kan indikera depression hos män. Män med depression är ofta även väldigt hårda mot sig själva. Som en konsekvens känner de sig inkapabla i alla situationer, vilket får dem att känna sig frustrerade och värdelösa.


Idag vet vi att mer än av alla som drabbas av depression kan bli friska genom terapi, medicin eller en kombination av båda. Nedstämdhet, ångest och sömnstörningar är vanliga symtom vid depression. Var fjärde man och varannan kvinna drabbas någon gång i livet av en djup depression. Eftersom det skett en störning av kroppens hormonsystem vid depression är det viktigt att snabbt komma till rätta med sjukdomen innan hjärnan och resten av kroppen tar skada.


Jag är en tjej på år som för två dagar sedan börjat behandlas med Sertralin för en depression , ska även börja med samtalskontakt samt är sjukskriven. Min fråga är om det är vanligt att en depression börjar med kroppsliga symtom? Elbehandling, ECT är ett bra alternativ vid svårbehandlade depressioner , djupa depressioner , depressioner med psykotiskt inslag eller i de fall där tablettbehandling är olämplig t ex vid behandling av äldre eller gravida.


Psykologisk behandling. Kognitiv terapi fungerar bra mot lätta till måttliga depressionsbesvär. Fråga den som har depressionen hur den vill att de andra i familjen ska få information.


Be om råd av behandlaren hur det ska göras på bästa sätt. Som syskon till någon som har en depression är det lätt att känna sig bortglömd. SymtoTrötthet, orkeslöshet, minskad sexlust och förändrat sömnmönster är ett vanligt tecken på depression.


Djup depression tecken

Så testar du dig: Tyvärr finns det inget blodprov som kan avslöja depression.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения