понедельник, 24 декабря 2018 г.

Effektiva möten checklista

Spara tid och fatta bättre beslut genom att ha effektiva möten. Checklista – är era möten effektiva ? Om du kan svara ja på följande frågor har ni redan effektiva möten. Om du svarar nej på flera punkter, finns det fortfarande lite att förbättra. Våra möten har tydliga syften. Endast de som berörs av mötet deltar.


Lennart Paulsson, grundare av PP Meetings, tipsar om sina bästa mötesråd. Här följer några tumregler som skapar förutsättningar för bra arbetsmöten. En mötesledare som tar fasta på dessa tre välkända ord på ”A” och kombinerar dem med ett klokt förhållningssätt kan lyfta företagets möten från ordinära till fantastiska. En dagordning för möten skapar effektiva möten.


Att vänta in försenade deltagare blir lätt mycket spillti det ger samtidigt en signal till alla andra att mötet inte är viktigt. Börja därför möten på utsatt tid. Var också noga med att hålla tiden på varje punkt så ni hinner med det som var planerat. Effektiva möten – vad är vinsten?


Effektiva möten checklista

Hälften av alla dessa möten upplevs som meningslösa, tråkiga och leder inte till något konkret resultat. Det är ibland lättare sagt än gjort att arrangera effektiva möten. Sverige är alltså rent slöseri. Egentligen är det ingen svår konst men det gäller att vara ute i god tid med planeringen.


Syfte: Att skapa bästa de förutsättningarna för ett bra möte. Oavsett syfte och uppläggning, är planering och förberedelser A och O. Varje deltagare ska veta varför han eller hon är kallad och få adekvat underlag innan. Gå igenom frågorna, och förbered det som behöver göras före mötet. Hur man ska genomföra effektiva möten är, precis som så mycket annat inom effektivitet, i teorin ganska enkelt men desto svårare verkställa i praktiken.


Under mina utbildningar som genomförs för alla möjliga typer av möteskonstellationer som exempelvis ledningsgrupper, projektgrupper, utvecklingsgrupper, arbetsteam, försäljningsteam etc. Det är ni som initierar och deltar i mötet som avgör utkomsten. Här har du en checklista inför ditt nästa möte. Först och främst syftet! Varför ska du ha mötet?


På vilket sätt ska mötet driva din fråga och verksamheten framåt? Vad är målet med mötet? I första delen fick du två enkla tips som skapar effektivare möten.


Idag bjuds du på en checklista som verkligen tar dina möten till nya, effektiva höjder. Använda denna checklista för varje möte – det kommer att göra underverk. Enkel checklista för effektivare möten – Ha en start och sluttid. En del möten kan uppfattas som jobbiga och tidskrävande, det kan upplevas som om man ”sitter på nålar”. På Cryo i Göteborg var många möten ineffektiva.


Easily share your publications and get. Många verkar tycka att deras möten inte är effektiva , men det gäller långt ifrån alla. Och när tekniken fungerar är det ett lysande sätt att mötas utan att behöva förflyttas. Möten över Skype blir allt vanligare.


För att undvika störande moment – såsom att alla pratar samtidigt eller att någon knapprar frenetiskt på tangentbordet under tiden – har vi tagit fram några punkter som kan vara värda att tänka på innan du ringer upp dina mötesdeltagare. Digital debatt, Navigator och Idéverkstad är bara några exempel på modeller som kan förenkla och förbättra dina möten. Utbildning i mötesledning – för dig som vill facilitera bättre möten. Kursen ger dig verktyg för att leda effektiva och engagerande möten , med speciellt fokus på arbetsmöten. Bra möten driver verksamheten framåt, skapar resultat och engagemang.


Vi möts för ofta, men mötet är också en bra arbetsform, säger moderatorn Erik Mattsson, som tillsammans med Anna Jöborn har skrivit Möteskokboken – grunderna för att skapa effektiva möten. Han anser att vi ska vara noggrannare med vilka vi bjuder in och hur vi arrangerar möten. Men människor fruktar möten de uppfattar som ineffektiva, oorganiserade och avfall av tid.


Effektiva möten checklista

Innan du skickar ut nästa möte inbjudan, använda. Hur får du effektiva möten ?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения