среда, 15 мая 2019 г.

Konflikthantering övningar

Konflikthantering ingår i dina arbetsuppgifter som chef. Vi ger dig tips på hur du enkelt kan hantera de konflikter som uppstår på en arbetsplats. I denna digitala träning får du både teoretisk kunskap och praktisk övning i en interaktiv simulering.


Längst ner i denna artikel får du också en övning som är utmärkt och rolig att använda med personal och elever på skolan. Beroende på vad du önskar få ut av en konflikt kan du välja olika förhållningssätt.

Demokrati, fredlig konflikthantering och ickevåld hör samman. Att varje människa får komma till tals och tas på allvar är viktigt både för en fungerande demokrati och för att kunna hantera orättvisor och konflikter utan vål med respekt för alla inblandade parter. Kapitel 15: Konstruktiv konflikthantering Detta är några exempel på övningar.


Viktigast är lärarens förmåga att visa empati. Vid den här RCCP-lektionen fick jag bevittna hur Cassandra på ett mycket empatiskt sätt bemötte ett barn som vid rundan där han skulle säga en positiv känsla angav “rage”, alltså våldsam vrede, ursinne. Här finns lekar som tränar gruppkänsla, SAMARBETE, uppmärksamhet, samhörighet och empati samtidigt som man lär känna varandra.


Det finns fem olika sådana förhållningssätt. De brukar kallas konfliktstilar.

Rätt hanterade konflikter på jobbet kan leda till utveckling av arbetssätt och relationer. Lär dig förstå en konflikt, och grunderna i konflikthantering. Tips på övningar för konflikthantering i skolan. Här är ett par tips på övningar för konflikthantering i skolan.


Låt barnen träna på att ge varandra ärlig och hänsynsfull feedback. De behöver bibehålla ögonkontakt, tala för sig själva utan överdrifter och uttrycka sig specifikt och konkret. Teambuilding övningar är inte bara roliga att genomföra, de hjälper även till att skapa en starkare gruppkänsla. Dessutom bidrar de till att grupper lär sig att arbeta bättre tillsammans.


Nedan presenterar vi några övningar som är effektiva att använda när det gäller att skapa välfungerande grupper. En användbar övning för att öka förståelsen och underlätta lösningen är att be båda parter att klargöra vad den andra parten kan sluta eller börja me samt vad hen kan göra mer eller mindre av. En viktig del av ett aktivt ledarskap är att hantera konflikter.


Thomas Lundqvist delar med sig av åtta konstruktiva metoder för att förebygga och. Bråka Smartare är ett värdegrundmaterial med lektioner i samarbete och konflikthantering. Materialet riktar sig till åk F-6. Vissa teman kan återanvändas i alla årskurser med olika övningar. Andra teman är mer specifika och används i mindre utsträckning.


Handbok konflikthantering : Tryggt föräldraskap De allra flesta föräldrar är dagligen i situationer där konflikter med barnen uppstår.

I Tryggt föräldraskap finns våra bästa råd för att undvika bråk och för att hantera en konflikt så bra som möjligt. Det ska kännas bra i magen när man går till skolan! Skolmedling är ett konkret verktyg för att hantera både mindre och större konflikter. Det har en avgörande betydelse för hur du själv mår och vad du kan prestera tillsammans med andra människor.


En konflikt är beviset på att något nytt är på gång. Och det kan leda till något bra. För utan konflikt – ingen utveckling.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения