вторник, 14 мая 2019 г.

Nsa skandalen

Här är historien om hur han lyckades göra övervakning till en så politisk hetpotatis att president Barack Obama i dag tvingas fram i rampljuset för att redogöra för hur NSA ska jobba i framtiden. NSA -avslöjanden får Pulitzerpris. Publicerade Edward Snowdens material.


NSA lagrar all telefonavlyssning. Nytt avslöjande av Snowden. NSA har projekt som BULLRUN som arbetar för att knäcka kommersiell kryptering.

Tjänster som Tor och VPN är bra för att skydda din identitet men långt ifrån idiotsäker. Det motsvarar att procent av orden är vanligare. Men hur långt kommer det att gå?


Jag ser några olika scenarion, t ex att EU inte accepterar amerikanska företag som safe harbour när det gäller lagring av data etc relaterat till data protection-direktivet. Poitras ist die US-Dokumentarfilmerin, die zusammen mit Greenwald den NSA - Skandal aufdeckte. Sie war es, die als Erste mit Edward Snowden Kontakt hatte. Cambridge Analytica (CA) var ett brittiskt analysföretag med fokus på den politiska sfären, som använder datautvinning och dataanalys med syfte att påverka.


Nu kommer boken om turerna bakom avslöjandet – som innehåller tidigare okända dokument.

NSA-skandalen gjorde Edward Snowden hjälteförklara mordhotad och spionanklagad. Aftonbladet kan i dag som enda svenska tidning publicera utdrag ur boken. Med tanke på detta så förstår jag inte varför folk inte är mer rädda om sin information. Många av mina vänner tycker att jag är paranoid och menar på att så länge man inte har något att dölja så behöver man inte vara orolig för att dela med sig av information. Frihandel och investeringar är viktiga frågor för USA när Barack Obama besöker EU:s ledare.


Men mötet är också en möjlighet för den amerikanske presidenten att återupprätta förtroendet efter avslöjandena om underrättelse­tjänsten NSA :s massövervakning. Nyheter och texter Allt du vill veta om författaren och journalisten Augustin Erba. Han är näste man att dras in i skandalen. NSA -läckan Edward Snowden har erbjudit sig att fängslas i USA. Men från hemlandet väntar han fortfarande på svar.


Keith Alexander hade börjat sitt anförande med en vädjan att hackarvärlden och de närvarande säkerhetsexperterna skulle ta sig tid att omvärdera sin uppfattning kring NSA :s roll i den skandal som började med Edward Snowdens läcka. Seither wird PRISM auch oft als Metapher für den NSA - Skandal benutzt. Im Remote Operations Center (ROC) beschaffen 6Mitarbeiter rund um die Uhr Informationen aus aller Welt. Uhr Spionageaffäre Generalbundesanwalt stellt Ermittlungen zu NSA - Skandal ein.


Der Generalbundesanwalt sieht keine belastbaren Anhaltspunkte dafür, dass US-Nachrichtendienste Telefone oder das Internet in Deutschland rechtswidrig systematisch und massenhaft überwachten. De har heller inte haft relevanta dokument och uppgifter, sa chefen för NSA , general Keith Alexander, och förklarade att det bara är en handfull anställda på NSA som har tillgång till hela bilden av spionorganisationens verksamhet. Er wolle nicht in einer Welt leben, in der alles aufgezeichnet werde, so Snowden - und deshalb habe er die Dokumente weitergegeben.

Um einer Anklage wegen Geheimnisverrats in den USA zu entgehen, setzte er sich, schon bevor der Skandal bekannt wir ins Ausland ab und fand schließlich in Russland Asyl, wo er sich bis heute aufhält. NSA skandalen och nu inser de flesta att de riskerar bli avlyssnade i alla möjliga sammanhang i hemmet, på jobbet, på tunnelbanan, på internetcaféer och flygplatser. Avlyssning handlar om att i smyg lyssnar på en privat konversation, vanligtvis mellan datorer i ett ntverk. Utrikesminister Carl Bildt (M) ska under två år leda en internationell kommission som utreder internets framtid i kölvattnet av visselblåsaren Edward Snowdens avslöjanden.


I spåren efter Edward Snowdens avslöjanden ska kryptering bli en folksport.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения