пятница, 24 мая 2019 г.

Kontaktfamilj erfarenheter

Men du får tala om för släkt och vänner att du och din familj ställer upp som kontaktfamilj och vad det innebär. Räcker det med att vara trött och otillräcklig eller måste man ha större problem än så? Att vara kontaktperson eller kontaktfamilj ställer inga särskilda krav på utbildning eller erfarenhet. Vi söker trygga och stabila vuxna som kan ge tid och utrymme för ett barn.


Kontaktfamilj erfarenheter

Svårigheter i den egna familjen kan göra att barn och ungdomar behöver stöd av en annan familj eller person. Genom att bli jourhem, kontaktfamilj eller kontaktperson kan du ge ett barn eller en tonåring möjlighet till nya positiva kontakter och erfarenheter. Ta del av andras erfarenheter. På Socialstyrelsens webbplats mininsats.


Fyll i kontaktformuläret så ringer vi upp dig! Du kan även själv kontakta en av våra socialsekreterare, se kontaktuppgifter. På denna sida hittar du information om insatserna familjehem, kontaktfamilj samt kontaktperson. Nederst på sidan kan du också fylla i en intresseanmälan om du är intresserad av att vara familjehem, kontaktfamilj , kontaktperson eller särskilt förordnad vårdnadshavare. Här kan du anmäla intresse för att bli familjehem, jourhem, kontaktfamilj och kontaktperson.


En kontaktperson ger stöd i vardagen till en ungdom. Innan du får uppdrag som familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson görs en utredning och en kontroll i polis- och socialregistren. Familerättsenheten gör alltid hembesök vid utredning av familjehem och kontaktfamiljer.


Du får utbildning och stöd genom enheten och möjlighet att träffa andra för att utbyta erfarenheter. Nu kände vi honom lite sedan innan och blev därför tillfrågade om vi kunde ställa upp som kontaktfamilj. Kontaktfamilj är en mycket efterfrågad och uppskattad insats till barnfamiljer.


Kontaktfamilj erfarenheter

Vi vet också hur viktig och betydelsefull den är för de barn som får möjlighet att vara i en kontaktfamilj. Begreppen kontaktperson och kontaktfamilj sammanblandas ofta men är på många sätt två helt olika insatser. Föräldrar kan behöva avlastning för vila eller tid att ägna sig åt sina övriga barn. Insatsen sker alltid frivilligt. I sambarbete med socialtjänsten tar en kontaktfamilj emot ett barn eller ungdom i sitt hem en till två gånger i månaden.


Helgförälder eller kontaktfamilj åt barn eller ungdomar? Vad har ni för erfarenheter av det? Positiva och negativa.


Hos en kontaktfamilj vistas barnet endast vissa dagar, till exempel varannan helg. Funderar på att göra en insats för barn som behöver ett extrahem. Alla barn och ungdomar är olika och alla har olika sorters behov. Individ- och Familjeomsorgen i Sölvesborg söker därför familjehem och kontaktfamiljer av olika slag, som alla har olika erfarenheter. Vi söker familjer som har en stabil situation och ett stort hjärta.


Förutsättningarna kan vara olika. Olika barn behöver olika familjer med olika erfarenheter. Vi söker även familjer utanför Kalmar kommun då det för vissa barn är en fördel.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения