пятница, 31 мая 2019 г.

Söka hjälp för psykisk ohälsa

Om personen inte själv vill söka vård kan du erbjuda dig att följa me om det är möjligt för dig. Du kan kontakta någon på vårdcentralen eller en psykiatrisk mottagning om du är orolig för en person som inte själv vill söka hjälp. Lättare att söka hjälp för psykisk ohälsa Igår presenterades ett förslag på en ny vårdreform som ska göra det lättare för människor med psykisk ohälsa att söka hjälp. Regeringen tycker att det är för svårt att få hjälp vid lättare psykisk ohälsa.


Söka hjälp för psykisk ohälsa

Därför ska man nu utreda en ny vårdform, där vårdcentralerna tar ett större ansvar. Det beslutet togs på torsdagens regeringssammanträde. När är det dags att söka hjälp ? Att leva nära någon som mår psykiskt dåligt kan vara påfrestande och svårt, och ofta känner man sig ensam om sin situation. Men trots det är det många som drar sig för att söka hjälp , vare sig det gäller stöd för egen del, eller till den som är sjuk. Vi erbjuder konkret, medmänskligt stöd till människor som har någon form av psykisk ohälsa.


Det finns ju betydligt flera fonder än vad man kanske kan tro om man är i behov av hjälp. Har sammanstället en liten lista över några av dom fonder som finns framförallt för er som har psykiska problem. Så håll till godo och lycka till man kan aldrig få mer än ett nej. Det berättar Christina Dalman, professor, öveläkare och chef för enheten psykisk hälsa på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, under en föreläsning på Huddinge bibliotek den oktober.


Söka hjälp för psykisk ohälsa

När man talar om skydds- och riskfaktorer för att utveckla psykisk ohälsa brukar man även tala om samspelet mellan arv och miljö. Skyddsfaktorer är förhållanden som ökar personens motståndskraft mot psykisk ohälsa. Vi vill att alla ska våga tala om psykisk ohälsa. Få hjälp Psykisk ohälsa - det vi i dagligt tal ofta brukar kalla ”att må dåligt” – är inget enhetligt tillstånd utan kan rymma svårigheter och lidande av olika slag.


Men för dig som drabbas kan det vara svårt att förstå och sätta fingret på vad det handlar om. Du känner kanske bara att något är fel och att du inte mår bra. Normer för manlighet bidrar till pojkars och mäns psykiska ohälsa och begränsar deras benägenhet att söka hjälp och vård i tid. Samma normer påverkar hur män blir bemötta inom vården.


SKR har tagit fram en skrift med strategier för att stärka arbetet kring mäns psykiska hälsa. Det är vanligt med psykisk ohälsa. Mer än var fjärde person drabbas någon gång i sitt liv och man behöver stöd av andra. Så här får du stöd från Region Uppsala. I första hand ska du vända dig till din vårdcentral vid psykiska besvär.


För många är den hjälp de kan få där tillräcklig. Många upplever att det kan vara svårt att prata om och söka hjälp för psykisk ohälsa. Då kan det hjälpa att tänka på att vi alla påverkas av vårt genetiska arv, händelser vi går igenom i livet och vår allmänna livssituation. Patientorganisationer finns för de flesta typer av psykisk ohälsa och sjukdom. Den psykiska ohälsan, men framför allt den psykiatriska vårdkonsumtionen, har ökat i Stockholms län.


Söka hjälp för psykisk ohälsa

Trycket lättar lite när hela min själ skriker på hjälp ”Bra att få möjlighet att få prata om det förbjudna jag inte berättar för nån annan, att få dela det tunga, att bli lyssnad på, att bli erbjuden hjälp (även om jag inte tagit emot) mm när mina egna tankar är kaotiska. Föräldrar kan söka bidrag från den lokalförening som finns på hemorten. Majblommans lokalföreningar ger bidrag till barn upp till år.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения