четверг, 29 марта 2018 г.

Förälskelse symptom

Oavsett om din kärlek är besvarad eller inte. I förälskelsen luckras gränserna mellan det egna jaget och den. Tecken på förälskelse. Ett annat tecken på att du blivit förälskad är givetvis att du blir glad när du ser personen. Förälskelsens psykologi.


Förälskelse symptom

Du kan inte riktigt sluta le när du träffar honom eller henne, och du kommer på dig själv med känslan av att vilja röra vid din dejt, bara snudda lite på armen eller kanske dra fingrarna genom hans eller hennes hår. Den populära frasen ”kär och galen” passar perfekt i denna psykologiska process. En fråga om förälskelse eller en fråga om besatthet? Fjärilar i magen och ett bultande bröst känner du säkert igen om du någon gång har varit kär. Faktum är att det händer många spännande saker i kroppen när.


Likheterna mellan förälskelse och drogpåverkan beror på hjärnans signalsystem. Vid upprymdhet och förälskelse ökar insöndringen av kroppens eget morfin, endorfiner. Relationsexperterna har paxat onsdagskvällarna.


Denna gång listar de tio tecken som visar på att du är cuuur-azy in love. Ett slags psykotiskt tillstånd som gör att man inte kan tänka klart. I en del fall, när man vänsterprasslar med någon, kan det också bero på att man upplevt en slags förälskelse och går över egna uppsatta gränser. Endorfiner är signalsubstanser som ingår i hjärnans belöningssystem och de påverkar känslan av eufori och energi, säger Lars Terenius, professor i klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet. Kärlek kan vara både svår, komplicerad – och alldeles, alldeles underbar.


Men tack vareforskning vet vi nu hur äkta kärlek fungerar och likaså hur en förälskelse kan börja. Ta del av vår kärlekslista här under. Sedan några år behandlar Frank Tallis människor som har blivit sjuka av kärlek. Han är också författare till boken Love sick - love as a mental illness.


Förälskelse symptom

En förälskelse kan göra att du känner dig mysigt lugn och harmonisk. Det beror på att ämnet oxytocin släpps ut i hjärnan när du blir förälskad. Det är ett riktigt ”lugn och ro”-ämne. Med oxytocin i kroppen känner du dig avkopplad och glad. Musklerna slappnar av och du kan känna mindre smärta om du gör dig illa.


De flesta har någon gång haft jobbiga tankar och upplevt ett tvång att göra vissa saker. Det kan vara att dubbelkolla om dörren verkligen är låst eller spisen. Människor kan bli beroende av både olagliga narkotiska ämnen och av läkemedel som de får av sin läkare.


Förälskelse symptom

Dessutom kan man bli beroende av ämnen som många inte. Vid förälskelse ökar mängden dopamin och noradrenalin medan serotonin minskar. Kost för att skapa Dopamin.


Har du brist på dopamin bör du öka intaget av proteiner. En mycket vanlig första reaktion vid en förälskelse som man inte vet är besvarad är att övertyga sig om eller åtminstone försöka spela likgiltig och ointresserad. Kärlek börjar alltid med bråk, säger man ibland om barn, men vuxna kan uppvisa ett liknande beteende. En mamma känner både kärlek och vrede gentemot sina barn. Vanliga symptom på obalans är gråtattacker, retlighet, panikattacker, raserianfall, oro, depression, minnesförlust, sömnlöshet och hjärndimma.


Vanliga behandlingar kan innebära anti-depressiva preparat, p-piller eller syntetiska hormoner om du är i klimakteriet. Hon hade känt tomhet under större delen av sitt liv. Under viss perioder kunde hon må bättre, speciellt när hon var förälskad men annars kände hon mest en underliggande nedstämdhet och tomhet.


Hennes relationer brukade börja med stark förälskelse och sluta med en kraschlandning. Hon blev ofta även uttnytjad ekonomiskt.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения