пятница, 16 марта 2018 г.

Luftspalt tak masonit

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Jag har ett tak med masonit istället. Hur bygger man en luftspalt i ett yttertak?


Inte använda oljehärdad Masonite till luftspalt? Ventilation av luftspalten. Utrymmet luftas genom att hål tas upp genom stötlisten närmast taket på husets utsida.


För att undvika att insekter tar sig in ska ett insektsnät monteras mellan panel och stötlist.

Det ska ju inte förekomma fukt i luftspalten men jag tänker om det uppstår kondens som den. Vi har ett trähus med brutet tak och i dagsläget är det utifrån: oljehärdad board – brädor – 125mm luft – vanlig board( masonit ). Detta kan jämföras med montering av exempelvis skivor av masonit vilka är betydligt tyngre och kräver att de hålls på plats vid spikning. Med luftspaltsskivan slipper du även att spika läkt i kanterna och i mitten. Get without the ads.


Skip trial month free. Byggrutan luftspalt Daniel. I ett fullisolerat tak utan luftspalt , enligt figur säkerställs lufttätheten med två täta skikt dels insidans ångspärr dels utsi-dans underlagstak.


I ett konventionellt tak med luftspalt finns inget tätskikt på isole-ringens utsida och lufttätheten är helt be-roende av ångspärrens täthet. Taket på villan är inte helt tätt och därför är underlagstaket så betydelsefullt. Det håller vatten och yrsnö borta från takkonstruktionen och förlänger husets livslängd.


Därför är det också så viktigt att du lägger ner både tid och pengar på att få ett underlagstak som håller minst lika länge som taket. Michael räcker den meter långa skivan till chefen Johan, som arbetar från en nästan laglig lättmetallställning. Johan lägger in skivan mellan takstolarna och häftar fast skivan med en häft-pistol.


Diffusionsöppen masonit för att åstadkomma mm luftspalt. Bilden visar hur du ordnar med en effektiv luftspalt mellan yttertaket och isoleringen. Kontrollera också, att du har nockventiler.


Från ett tak där det inte går några vattenledningar, läckande tak således. I dessa fall kan man, om man vill ha en lägre innertakshöjd , isolera.

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Välj en butik för aktuellt pris och lagersaldo. Skriv in ditt postnummer så hittar vi automatiskt din närmsta butik.


Eller välj själv butik i listan. Taket ska isoleras och utföras med luftspalt enligt instruktionerna från Älvsbyhus. På kortet jag skickar med har vi tagit bort den inre masoniten och lagat taket. Nu vill vi isolera den delen av “väggen” på övervåningen som är tak. Den riktiga väggen är stående timmer så den är ok, men delen av innerväggen som är tak är bara brädor-luft- masonit , så där vill vi isolera.


Fortsatte att spika centimeters läkt på vinden ner mot dem som jag spikade upp igår. Läkt spikas på sidorna av takstolarna vid takstolarnas övre kant, så att en luftspalt på mm bildas. Vindskyddsskivor tillpassas och spikas underifrån mot läkten. Eftersom den här duken är tunnare än masoniten kommer ditt tak istället att bli några mm lägre än det ursprungliga taket.


Om det medför problem kan du lägga bitar av masonit mellan takstol och bärläkt. Ett sista tips med hög trivselfaktor är att slå sig ihop med grannen eller rentav hela längan och göra arbetet tillsammans. Luftspalten ska vara ventilerad.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения