пятница, 9 марта 2018 г.

Svensk muslim

Koranen delas in i 1suror, kapitel, 6sidor. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Tillsammans med flera andra har han skrivit boken ”Röster om hajj”, där de bland annat intervjuat svenska muslimer om deras erfarenheter av traditionen. Vissa kände precis allt det som man har förväntningar om.


Många pratade om det som det bästa de någonsin hade gjort, att det förändrade deras liv. Svenska muslimers mänskliga rättigheter kränks och regeringen måste erkänna problemet.

Sluta snedvrida bilden av muslimer och ta in fler muslimer på redaktionen. Public Service måste bli bättre på sin rapportering. Den tredje och sista boken jag läste var Islam, muslimer och den svenska skolan av Jonas Otterbeck som forskar i islamologi vid Lunds Universitet. Boken behandlar bland annat religion och kultur, islamiska normer och deras bakgrun socialisation, samspel och kommunikation mellan lärare, elever och föräldrar. Islam är en vanlig motbild till svenskhet, det märks i diskussioner om kvinnor och jämställdhet.


Och när alkohol kommer in i bilden. Att ” svensk - svenska ” Anna inte dricker sedan hon belv muslim har folk svårt att hantera. Det är så normativt i Sverige, säger Anna Vestling Abdulrahman.


Jag är svensk , och muslim – och i det finns ingen motsättning” I essäsamlingen Muslimer i Sverige resonerar svenska muslimer kring sin identitet.

En av dem är Ann-Sofie Henriksson Hatmi, som menar att det inte finns någon motsättning mellan att vara svensk och att vara muslim. Det här är en bearbetad version av hennes essä. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.


Sveriges Förenade Muslimer (SFM) är en ideell förening med säte i Göteborg. Muslimträff är en muslimsk äktenskapsförmedling som vill förändra detta. Vi är övertygade om att vår moderna och användarvänliga plattform kommer hjälpa muslimer som vill gifta sig att hitta sin stora kärlek. Hur skiljer sig livet för muslimer i Danmark från muslimer i Sverige.


Mujahed ger en unik bild av livet i Danmark som en svensk muslim. Detta är andra avsnittet i den nya poddradioserien Muslimer i Danmark. Salih träffar och samtalar med fyra danska muslimer om deras tro och hur de bemöter den växande islamofobin i det danska samhället. Kommer det att påverka det svenska samhället och i så fall hur?


Och stämmer beräkningarna, finns det någon dold agenda bakom studien eller borde man mäta på något annat sätt för att hitta strategier att underlätta samlevnaden? Expressen har pratat med forskare och med svenska muslimer för att försöka få svar på dessa frågor. Men muslimer är långt ifrån någon enhetlig grupp utan har vitt skilda inställningar och erfarenheter. Vi muslimer är människor och har precis samma tankar och känslor som andra, säger Helena Eriksson som övergått till islam.


Här berättar tre svenska muslimer om sin syn på religion, samhälle och värderingar. Avgränsning och begreppsanvändning Syftet med denna rapport är att presentera forskning om islamofobi och om förekomsten av diskriminering av muslimer eller förmodade inom samtliga samhällsområden.

Han är ung, och troligtvis indoktrinera och kanske inte riktigt förstår innebörden av att vara troende. Det finns många anledningar att hålla sig borta från muslimer , men dessa anledningar gäller ju bara om killen verkligen tror på religionen (tror han inte på religionen så är han inte muslim , oavsett vad han säger).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения