вторник, 27 марта 2018 г.

Blocket bedragare bil

Rapportera Blocket bedragaren om du blivit lurad på Blocket ! Har du råkat ut för en bedragare från Blocket ? Du får inte anmäla en bedragare som har stulen identitet. De frågade om vår bil var till salu! Nej, svarade jag och fick höra att jag skulle kolla på Blocket. Och där fanns det en falsk annons i min make Hans namn och en bild på vår bil.


Blocket bedragare bil

Men numret gick inte till mig eller Hans utan till en helt annan person, en kvinna som påstod sig vara tillsammans med Hans, berättar Annelie Silverbark. Bara ett par dagar efter Lars utsatts för bedrägeriet var bilen till salu på Blocket igen. Då med ett annat namn och telefonnummer på säljaren. Lars tog kontakt med personen de sålde bilen till – som hävdade att han köpt bilen i god tro, och till ett högre pris än vad Lars tänkt sälja den för. Några som skulle sälja bilar blev kontaktade av en man från Norrköping som sa att han ville köpa för att sedan sälja vidare.


Dock skulle han inte betala för sig med en gång utan senare. Tyvärr gick säljarna med på detta och lämnade från sig sina bilar , men såg sen aldrig några pengar. I de flesta fall har bedragaren hittat en bil som är utannonserad av en privatperson på Blocket. Bilens ägare kontaktas via mail, sms eller samtal där man uppmanas att ta hjälp av bedragaren för att få bilen såld.


Ofta garanteras man en snabb försäljning och helt okej betalt varav många faller offer för bluffen. Misstänkt Blocket - bedragare åtalas. Mannen ska ha lagt ut två husvagnar och en bil till försäljning på annonssidan Blocket och fick då personer att betala handpenning. När fordonen skulle hämtas fanns de inte kvar enligt säljaren – och den misstänkte ska då ha gjort sig oanträffbar. Den 56-årige Trollhättebon misstänks ha lurat till sig massor av bilar , bland annat en Mercedes-Benz A-klass, genom att presentera falska uppgifter på att han betalt bilarna och att pengarna varit på väg.


Om bilen står i utlandet: Säg att du vill se på bilen. Att säljarens namn stämmer med bilens registreringsbevis bevisar ingenting. Det är bedragaren inte intresserad av. Säljaren har inte legitimerat sig bara för att hans e-postadress liknar bilägarens.


Lurad av PayPal- bedragare på Blocket. Erik Orlov i Skövde lurades av PayPal- bedragare när han skulle sälja sin bil. Nu vill han varna andra för deras metoder. Det började som vanligt, med en Blocket -annons.


Ganska snabbt fick jag ett sms från en utländsk. En Kalmarbo fick förra veckan en rad samtal från förbannade personer som ville köpa hans bil – och redan betalat handpenning. Bedragare lade ut bil på Blocket – fick 30. Men han hade aldrig lagt ut bilen till salu, skriver Kalmar. Tidigt på midsommardagen väcktes familjen Silverbark av ett samtal, det var någon som sett deras bil på annonssidan Blocket och anat oråd.


Och de gjorde rätt i att vara misstänksamma, bilen var nämligen inte alls till salu och Hans och hans familj var helt ovetandes om annonsen. Just nu härjar en bedragare på Blocket som försöker få dig att betala handpenning på en husvagn han inte har till salu. Men först ville han se en bild på mitt legg för att säkerställa att det verkligen var jag som sålde datorn. Då han råkat ut för bedrägeri via blocket förut, ville han inte råka ut för det igen.


Sagt och gjort jag skickade iväg en bild på mitt legg, där jag hade suddat över bilden och mina sista siffror. Skip to primary content. Med ett par dagars mellanrum lyckades en 31-årig man lura till sig två bilar från personer i Lundatrakten som annonserat ut dem på en annonssajt.


Blocket bedragare bil

Två dagar efter bluffen upptäckte en av dem sin bil till salu - på Blocket.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения