пятница, 23 марта 2018 г.

Världens yngsta mördare

Världens yngsta mördare

Unsubscribe from JOYJ? I San Fransisco, där ett par av morden begicks, har utredningen lagts ner och Zodiac- mördaren är fortfarande på fri fot. Englands svar på Jeffrey Dahmer.


När ryktet om en seriemördare i Wichita började spridas var det givetvis många som tänkte lite extra på säkerheten och installerade larm och kameror i sina hus. Det fanns bara ett problem. Sanna Marin blir då den yngsta sittande statsministern i världen. Statsministerbytet kommer vid en kinkig tidpunkt för Finlan som ju är ordförandeland i EU:s ministerråd det här halvåret och ska knåda fram ett kompromissförslag i den heta sifferstriden om EU:s nästa långtidsbudget. Storbritanniens yngsta mörderskor i samtidshistoria, men är de månne även Europas yngsta ? Och hur ser det ut i Norden, hur unga dömda mördare finns det egentligen i vår samtidshistoria?


När du ser listan på världens yngsta föräldrar kommer du troligtvis bli chockerad. Eller vad är din åsikt? Lina Medina från Peru är den yngsta bekräftade mamman i världen.


Då var hon år gammal. Vem som var pappan är inte känt. Om landet är i krig är det inte förbjudet att avsiktligt döda stridande personer som kan antas tillhöra eller hjälpa en fientlig armé, denna regel gäller över hela världen. Att döda civilbefolkningen på motståndarsidan är dock förbjudet även i krig, enligt internationella rättsregler.


Finland får i dag världens yngsta regeringschef. De andra i femklövern är Katri Kulmuni (C), Maria Ohisalo (Gröna), Li Andersson (VF) och Anna-Maja Henriksson (SFP). Barnet, en flicka som i dag är år och månader, är världens yngsta patient med ALS-liknande symptom. Forskarna i Umeå har hittat orsaken till hennes sjukdom, ett ofullständigt SOD1-protein, en av alla levande organismers viktigaste antioxidanter.


Hon är arvtagerska till skoföretaget Ecco som grundades av hennes morfar. Den norska arvtagerskan Alexandra Andresen kammar hem titeln som världens yngsta miljardär. Anna Kasprzaks förmögenhet uppskattas till cirka miljarder kronor.


Hon är dotter till Johan H Andresen Jr och äger 42. USA:s yngsta dömda mördare släpps inom kort. Detta är en låst artikel. Nu är mördaren frisläppt – och började för två veckor sedan på samma skola som Linn.


Världens yngsta mördare

Jag stod öga mot öga med honom i korridoren, säger Linn Eriksson, 18. Han ströp och styckade Linns syster – nu möts de i skolan. Veronica Eriksson var nära vän med sin mördare Daniel, 19. Sebastian Kurz avgick visserligen som Österrikes förbundskansler i våras, men kan efter ett nyval snart vara tillbaka.


Oleksyj Hontjaruk tillträdde som Ukrainas premiärminister i augusti, men är med sina år snäppet äldre. På Forbes lista över världens rikaste människor ligger som vanligt Bill Gates i topp. Med på listan är även norska Alexandra Andresen, som är världens yngsta dollarmiljardär.


Hennes ett år äldre syster Katherina är världens näst yngsta dollarmiljardär. Hon tar plats i en regering som ombildades med samma fem partier som suttit i koalition sedan valet. Världens yngsta statsminister och regnbågsbarn.


Men denna gång helt dominerad av kvinnor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения