четверг, 21 мая 2015 г.

Misshandlade barn som vuxna

Barn som blir misshandlade , får svårigheter att umgås med andra och de kan ta till våld själva. Skolåldern, så kan det hända att de går sällan om aldrig på lektionerna, de ser rädda ut och ger upp med att försöka, v,s misslyckas det engång, så ger det upp. Barn har rätt att växa upp i en trygg miljö där deras känslor lyssnas på och respekteras. Precis som när det kommer till vuxna som misshandlas emotionellt, är psykisk misshandel av barn problematisk för att de tecken som finns är så diffusa och svåra att lägga märke till.


En person som blivit misshandlad som barn – vilket förmodligen då även inbegripit gaslighting eftersom det är sällan en barnmisshandlare rakt upp och ner står för det han gjort – kan ha mycket svårt att skydda sig mot denna form av misshandel, om personen sedan innan är fylld av självtvivel.

Om de vuxna som ansvarar för barnet inte klarar av att ge barnet det hen behöver måste samhället ta det ansvaret. Kommunens socialtjänst har då ansvaret för att barnet har det bra. Alla som arbetar i en verksamhet som berör barn under år är skyldiga enligt lag att anmäla till socialtjänsten om de misstänker att ett barn far illa.


Jämförelserna fokuserar på kommunernas stöd till våldsutsatta barn och vuxna samt på barn som har bevittnat våld i nära relationer. Detta är den tredje rapporten i sitt slag. Flera studier visar att socialtjänsten behöver bli bättre på att uppmärksamma och ge våldsutsatta barn det stöd de behöver.


Och har faktiskt aldrig ens VART i ett slagsmål.

Klart negativa, är att ta emot funktionen, som man lärde sig redan som barn , följer ekelt med som vuxe också, där man måga gånger borde bita ifrån, tar man emot ändå. Möjligt att andra ser mig som översnäll, men det är inte samma sak som att INTE sätta gränser, för det gör jag. Mina egna barn är vuxna nu. När de var små, så kunde jag titta på dem och undra hur hon var funtad som kunde misshandla oss så. Alla gör sina egna val, hon valde att slå sina barn.


Spelar ingen roll vilken barndom hon hade. Jag har inte någonsin slaget mina barn. Fruktansvärt fegt att slå någon som inte kan försvara sig.


Det finns en rad studier som visar att barn som upplever våld i hemmet har en tydligt ökad risk för PTSD. Alla barn uppvisar inte synliga symptom. Man har även funnit att barn till misshandlade mammor har en tendens att vara mer omhändertagande, generösa och hjälpsamma än andra barn. Det är givetvis dem barn som redan har ett litet helvet. Jag tycker att det är vår förbannade skyldighet som vuxna att slå näven i bordet när barn far illa och tillrättavisa politiker som inte förstår bättre och berätta för dessa politiker hur verkligheten ser ut och att vi inte accepterar att barn far illa.


Om vi ska kunna fånga upp barnen som drabbas, anser vi att det är dags att ta ytterligare steg för att den svenska lagen och barns rätt till skydd når och omfattar alla barn. Vad gör Rädda Barnen för skydda barn i Sverige mot våld och övergrepp?

Arbetar förebyggande för att stoppa våld mot barn. Pappa misshandlade sina vuxna barn Eskilstuna Strax efter klockan på lördagskvällen fick polisen larm om en misshandel i en bostad i Nyfors. Det hela slutade med att en man i 60-årsåldern polisanmäldes. Problemen kan vara svåra att lösa själv. Denna grupp är väldigt liten.


Så blev du som vuxen - Anknytningsmönster hos dig som vuxen DU ÄR TRYGG. Du har en bra självkänsla och känner dig kompetent i relationer. Den som utsätts för psykisk misshandel kan efter en tid få problem att känna igen sina egna känslor och lita på dem. Istället är det misshandlaren som kontrollerar sitt offers känslor, och genom aktiva handlingar styr över hur offret ska känna sig.


Gradvis försvinner offrets egen vilja och självrespekt. Oavsett om våldet är fysiskt eller psykiskt är det skadligt och skrämmande för barn att uppleva. Den trygghet som hemmet ska vara försvinner. Barnet blir ofta väldigt ensamt och utelämnat eftersom det tidigt lär sig att inte prata om det som händer hemma.


Många vuxna vill tro att barnet inte har sett eller hört våldet. Som vuxen trodde man att allt skulle bli bra, men det blev ändå värre, då ett av mina fina barn blev alkoholist. Jag lider alla helvetes kval då ingenting kan få henne från spriten. Hon struntar i sina barn , och hon är på den ena behandlingen efter den andra. Om då min barndom var den värsta tänkbara så är min vuxna tid ännu värre.


När man talar om anhöriga till alkoholister använder man begrepp som medberoende och vuxna barn till alkoholister. Ja, vi är ju alla barn av vår tid. I dag är närheten mycket större än förr mellan vuxna och barn. Självkänslan är ofta väldigt låg och som vuxet barn har man svårt att ta egna initiativ och blir ofta osäker på sin egen förmåga och rädd för att göra fel.


Vuxna barn blir Human doers istället för Human beings. De har svårt att känna att de duger som de är.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения