вторник, 8 января 2019 г.

E körkort

Du har inget körkort från något annat EES-land. Om du har ett sådant körkort går det att byta ut mot ett svenskt. För att få övningsköra med personbil eller lätt lastbil med tungt släp ska du ha ett körkortstillstånd för grupp och du ska ha fyllt år.


Men E -tillägget är inte bara en utökning av ditt körkort , för att ta ett E-körkort behöver du utföra både ett nytt kunskapsprov och ett nytt körprov hos Trafikverket. Läs mer om hur du tar ett BE- körkort här.

De här körkorten kan utökas med E -behörighet. E -tjänster inom körkort Använd våra e -tjänster inom körkort till privatpersoner och företag eller organisationer. Vill du kunna koppla på ett tungt släp på din bil? Då kanske ett BE- körkort är något för dig.


Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller för släp och. Körkort för bil med släp. BE-behörigheten är en utökning av behörighet B där du får köra tyngre släp kopplade till en bil eller lätt lastbil.


För att ta körkort för BE behörighet krävs det att du har körkort för bil (B-behörighet).

Inom fem arbetsdagar skickas körkortet i ett rekommenderat brev, som du måste hämta ut personligen inom två veckor. Du måste då visa upp en godtagbar och giltig identitetshandling (ID-handling). Du får under vissa förutsättningar köra fordon som kräver din nya behörighet innan du hämtat ut ditt körkort.


Allt om att ta körkort. En heltäckande körkortswebbplats med bland annat sammanfattning av körkortsteorin, forum och körkortsfrågor. Ansökan görs via Transportstyrelsen , e -tjänster. Eventuellt behövs internationellt körkort , som är ett översättningsdokument som kompletterar körkortet.


Vid bosättning gäller utländska körkort dock bara en perio exempelvis ett år, och efter det måste inhemskt körkort skaffas, vilket kan kräva förarprov och teoriprov. Kostnaden för att utbilda sig på en trafikskola varierar mellan olika städer. I större städer blir körkortet i regel dyrare än i mindre städer. Du kan bara få CSN:s körkortslån en gång, och beslutet om körkortslån gäller i ett år. Ta körkort för tung lastbil.


Det finns även körkort för tung lastbil med tungt släp som även kallas CE-kort vilket är en utveckling på C-kort. Funkar på alla enheter, datorn, mobilen och surfplattan. Glöm tråkiga böcker - våra körkortsfrågor gör det enkelt och billigt att ta körkort online.


För att få B- körkort behöver du vara minst år och du måste klara trafikverkets kunskapsprov (teoriprov) och körprov (uppkörning). Med B- körkort får du köra: - personbil och lätt lastbil med totalvikt av max 3.

Ja, jag vill logga in Nej, jag vill testa Elevcentralen. Den 19: e januari i år trädde nya körkortsregler i kraft. Bland annat får B-körkortsinnehavare nu lasta på betydligt mer i sina släp än tidigare. Samtidigt infördes en ny typ av körkort , ett utökat B- körkort , som gör det möjligt att köra med ännu tyngre laster.


Intresset för det nya kortet har visat sig vara enormt. Steget från att vara en tanke till ett faktiskt körkort kan ibland kännas tungt. Mårtenssons trafikskola gör det lätt! Vi anpassar din väg till körkortet !

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения