четверг, 17 января 2019 г.

Handledning psykosocialt arbete

Utvecklingen kan ses som ett resultat av den ökade komplexiteten i socialt arbete och som ett svar på behovet av ökad medvetenhet och professionalisering inom yrkesområdet. Handledning i psykosocialt arbete , högskolepoäng (handledarutbildning) Nästa kursstart. Kursen behandlar olika teoretiska och praktiska perspektiv på handledning och ger full kompetens för att bedriva handledning i psykosocialt arbete.


Handledning psykosocialt arbete

Forskning har visat att professionell handledning fungerar som förebyggande åtgärd mot stress och hotande utmattning i arbetet. Handledaren har alltså viss expertkunskap men inte hela bilden. Utbildningen innehåller teoretiska moment, litteraturstudier, arbete med att leda egen handledningsgrupp samt handledning på egen handledning. I detta moment (terminer) krävs att kursdeltagaren har tillgång till egen grupp att handleda.


Min formella kompetens som handledare är från handledar- och konsultutbildning på Risling och Partners i Stockholm innefattande organisationspsykologi, handledning , coachning, konsultation, personligt ledarskap och teambuilding och handledarutbildningen i psykosocialt arbete Ersta Sköndal högskola. Vill du veta mer, är du välkommen att höra av dig. Jag lägger stor vikt vid uppdragsdialogen, så att handledning kan anpassas till just era behov.


Barn- och Ungdomspsykiatri, Vuxenpsykiatri, Rehabilitering, Primärvår Barnhabilitering, Skola, Socialtjänstens Individ- och familjeomsorg inkl. Familjehemsvård samt Företagshälsovård. Har haft flera uppdrag med kurser för yrkesverksamma i bemötande. Har de senaste åren utbildat mig för att kunna erbjuda en större bredd av kreativa metoder då det behövs vid handledning. Broschyr om handledning i psykosocialt arbete Svensk Handledningförening har tagit fram en broschyr om handledning i psykosocialt arbete.


Söker du och dina arbetskamrater handledning som kan stimulera kreativitet och lust i arbetet ? Som handledare erbjuder jag ett forum för reflektion med högt i tak. Om du istället är intresserad av min konstnärliga verksamhet hittar du den här. Varför grupphandledning? Här får du veta mer om syftet med handledning. Jag är utbildad handledare i psykosocialt arbete och har erfarenhet av handledning inom våld i nära relation, ungdomsmottagning, vägledningscentrum, familjehem, anhörigcentrum, individsamverkansteam, socialsekreterare, skolkuratorer, kvinnojour, samt medborgarservice Jag deltar i nätverk för handledare.


Psykosocialt arbete Act Svenska kyrkan arbetar utifrån ett psykosocialt förhållningssätt i katastrofinsatser. Det innebär att vi, förutom att se till fysiska behov som mat, rent vatten, sanitet och tak över huvudet, också ser till de sociala och psykologiska behov som uppstår i samband med en katastrof. STOCKHOLMVisa vägbeskrivning.


Avgränsning mot psykoterapi och samh ällsarbete. Medvetandeg öra m änniskor s åatt de ändrar sina livsvillkor. Grupphandledning i psykosocialt arbete. BHV-enheten i Region Stockholm erbjuder grupphandledning i psykosocialt arbete till sjuksköterskor som arbetar med barnhälsovård. Var tredje vecka klockan 08.


Handledning psykosocialt arbete

Syftet med handledning är att ge nya infallsvinklar vilket leder till att man vågar pröva något nytt i arbetet. Men också att det ger stö lättnad och ny energi i ett krävande arbete. Jag är medlem i Svensk Handledarförening i psykosocialt arbete.


Handledningshistoriens startdatum i socialt arbete är svårt att faställa, det beror på hur handledning och socialt arbete definieras samt när begreppet började användas. Dock är många överens om att de första handledningarna var praktikorienterade och gavs av erfarna arbetare till nya eller mindre erfarna. Vid handledning med familjehem försöker vi gemensamt ha fokus på barnets bästa.


Frågor kan även handla om hur familjehemmets situation är och hur familjen ser på mötet med barnet och biologföräldrar. Handledningen handlar då om hur familjen hanterar olika situationer och hur familjen definierar det sammanhang de befinner sig i.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения