воскресенье, 20 января 2019 г.

Konkursansökan aktiebolag

Konkursansökan aktiebolag

Sök efter Börjes Transport nu på nya KensaQ. Ett aktiebolag ska försättas i konkurs om det inte kan betala sina skulder och att betalningsproblemen inte endast är tillfälliga. Vem kan ansöka om konkurs?


En betalningsunderlåtelse anses aldrig som uppsåtlig eller grovt oaktsam om det senast på skatten eller avgiftens förfallodag vidtagits sådana åtgärder som krävs för att få till stånd en samlad avveckling av skulderna med hänsyn till samtliga borgenärers intressen. En sådan åtgärd kan till exempel vara en konkursansökan. Konkursansökan för juridiska personer. Här är det ett företag, en förening, ett dödsbo eller liknande som har kommit på ett ekonomiskt obestån inte de personer som arbetar för den juridiska personen (företaget). Frivillig ansökan om konkurs är en gratis mall för att frivilligt skapa en konkursansökan för dig själv eller ditt företag.


Denna konkursansökan skall sändas till den tingsrätt där du är folkbokförd eller där ditt företags styrelse har sitt säte den november året innan konkursansökan görs. Ladda ner en gratis mall för konkursansökan. Mallen kan anpassas för eget bruk och innehåller ett exempel för att underlätta.


I ansökan anges att du inte kan betala dina skulder. Detta kallas att vara på obestånd. En konkursansökan för egen räkning är avgiftsfri. Skulle det vara så att du behöver lämna in en konkursansökan mot en gäldenär som inte har betalat sina skulder till dig, hjälper vi dig att lämna in konkursansökan till tingsrätten. Du kan kontakta vår kundservice för att få veta om det finns beslut om konkurs, vem som är konkursförvaltare och när konkursen beslutades.


Vill du däremot veta om det finns en konkursansökan mot ett bolag eller person ska du vända dig till handläggande tingsrätt. Eftersom din privatekonomi är skild ifrån bolagets (om du driver aktiebolag vill säga) blir du inte personligt betalningsskyldig. Har du däremot gått i personlig borgen eller tagit lån på till exempel huset, kan du personligen få ta ekonomiskt ansvar för konkursen. GOLD finns även i refill såklart – samma runda och milda smak med fina arom.


Konkursansökan aktiebolag

Enkelt att tillaga, och du får snabbt ett supergott kaffe. Om en konkurs i ett aktiebolag , handelsbolag eller en ekonomisk förening avslutas utan överskott är bolaget respektive föreningen upplösta när konkursen avslutas. De få gånger en konkurs i ett aktiebolag handelsbolag eller en ekonomisk förening avslutas med överskott skall konkursen övergå i likvidation. Beslutet om konkurs fattas av en domstol. En borgenär eller gäldenären själv kan lämna in konkursansökan.


Kontakta tingsrätten för råd om att ansöka om konkurs. Det kan vara allt från en ansökan om betalningsföreläggande till en konkurs. Ett företag listas på kreditrapporten. Vid vakans i styrelsen för ett aktiebolag har styrelsen ansetts beslutsför med den kvarvarande styrelseledamoten och denne har därmed även ansetts vara bolagets behörige ställföreträdare fram till nästa ordinarie stämma. Styrelseledamoten har därigenom ägt företräda gäldenären vid ansökan om aktiebolagets försättande i konkurs.


För aktiebolag samt ekonomisk och ideell förening görs ansökan hos Tingsrätten där styrelsen har sitt säte. För handelsbolag och kommanditbolag görs ansökan hos Tingsrätten där bolagets förvaltning finns. För enskilda firmor ska konkursansökan skickas in till tingsrätten på den ort där den som begär om konkurs bor. Avveckla ditt aktiebolag tryggt, säkert och smidigt. Klart på mindre än minuter med BankID.


Vi är en rikstäckande firma med tre fysiska kontor som specialiserat oss på avveckling av aktiebolag.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения