вторник, 22 января 2019 г.

Kontaktfamilj sökes

Vi är många som har ett brinnande engagemang för utsatta människor. Barnen som behöver kontaktfamilj kommer ofta från röriga hemsituationer, där de sällan får stå i centrum. De kan ha utvecklat ett beteende som gör att de behöver extra uppmärksamhet. Detta sammantaget gör att ni som kontaktfamilj måste vara beredda att ha barnets behov i centrum när barnet är er hos er. Men du får tala om för släkt och vänner att du och din familj ställer upp som kontaktfamilj och vad det innebär.


Kvalificerad kontaktfamilj sökes - barn och föräldrar behöver hjälp av andra vuxna. Kontaktfamiljer och familjehem sökes. Innan någon av dessa stödinsatser beviljas görs en utredning för att säkerställa att insatsen är rätt stöd.


Välkommen att kontakta mottagningsteamet på barn- och ungdomsenheten om du har frågor eller vill göra en ansökan. Munkedals kommun söker en erfaren kontaktfamilj eller tidigare erfaret familjehem som kan tänka sig uppdrag som kontaktfamilj (varannan helg) till en 15-årig flicka med psykosocial problematik. Flickan har tidigare varit placera både i familjehem och på HVB men bor nu med sin vårdnadshavare som är i behov av avlastning. Anna och hennes man Johan arbetar som jourhem. Här kan du anmäla intresse för att bli familjehem, jourhem, kontaktfamilj och kontaktperson.


Kontaktfamilj sökes

En kontaktperson ger stöd i vardagen till en ungdom. Barn i yngre skolåldern är i behov av en kontaktfamilj i närheten av Trelleborg. Barnet behöver en kontaktfamilj som kan bemöta barnet lågaffektivt.


Hemmet behöver även kunna möta barnets särskilda behov utifrån de allergier barnet har. Ibland är det svårt att räcka till som förälder. Och till slut kan det gå ut över barnet. Då kan du vara till stor hjälp, för både barn och förälder. Som kontaktfamilj får du ta emot ett barn hemma hos dig och din familj, en eller ett par helger varje månad.


Sju stödfamiljer sökes till barn i åldrarna tio till tolv år De familjer som passar bäst till barnen är familjer som är lugna, trygga och gärna kanske lite ”fyrkantiga” dvs. Ersättning utgår och i vissa fall utbildning. Att vara familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson är ett uppdrag.


Som uppdragstagare får du ersättning i form av arvode och omkostnad kring barnets utgifter utifrån SKL:s rekommendationer (Sveriges Kommuner och Landsting). I ditt uppdrag samverkar du med socialtjänsten och barnets eller ungdomens biologiska familj. Vill du veta mer om att vara kontaktfamilj ? De vuxna i familjen bör vara minst år gamla. När du är kontaktfamilj får du en ekonomisk ersättning från kommunen som täcker de utgifter du har för att ha ett extra barn i familjen. Att vara kontaktfamilj innebär att ta emot ett barn eller ett syskonpar och låta barnen vara en del av din familj.


Kontaktfamilj sökes

Att ha en kontaktfamilj är ett mycket uppskattat stöd för många barn och deras föräldrar. Det finns olika anledningar till varför barn kan behöva komma till en kontaktfamilj eller familjehem. Ibland finns det en social problematik, barnet kan behöva miljöombyte och föräldrarna kan behöva avlastning. Det kan vara till en enskild person eller som en resurs till en familj som behöver stöd eller avlastning. Ett uppdrag som kontaktfamilj kan variera utifrån den aktuella situationen.


Attendo söker fler familjehem. Anmäl intresse eller kontakta oss! Det är en lugn pojke som gillar att vara ute, tycker om djur och han spelar fotboll.


Kontaktfamilj sökes

Uppdraget som kontaktfamilj består i att ni i varierande omfattning utifrån barnets behov tar emot pojken i ert hem. Pojken är i behov av en lugn och stabil kontaktfamilj med möjlighet till åldersadekvata aktiviteter tillsammans med engagerade vuxna. Lokaltidningen Trelleborg. Hos oss hittar du familjer som passar ert behov beroende på uppdrag.


Barn och föräldrar behöver hjälp av andra vuxna. Familjehem, jourhem och kontaktfamiljer. Vi söker familjer som kan ta mer kvalificerade uppdrag.


Det kan innebära att barnet får komma till ert hem till exempel en helg i månaden.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения