Rehabilitering i soliga Spanien. Här får du råd om vad du kan göra i stället. UMO om alkohol och droger. Tonårsparlören (Folkhälsoinstitutet) BRIS om alkohol och droger. Du kan också kontakta oss om du är orolig för någon som missbrukar eller är beroende av alkohol , narkotika eller spel.
Du är en av cirka miljoner, bara i Sverige. Du har inte gett upp i din förändring och detta var ett snedtramp för dig. Du vet att du vill ha det annorlunda med alkoholen , men det var svårt att bevisa det för din partner.
Att alkohol har gjort att du har hamnat i riskfyllda situationer, till exempel bråk eller misshandel, en olycka, haft sex fast du inte vill eller sexuella övergrepp. Att alkohol har fått dig att göra något som du inte borde, som att begå brott eller skada dig själv eller någon annan. Du kan också komma om din förälder har fått hjälp att sluta dricka alkohol eller använda andra droger. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du kan ringa oss oavsett var du bor i Sverige.
Ditt samtal kostar ingenting och syns inte på telefonräkningen. Sveriges största ungdomssajt om alkohol och andra droger. Det finns behandling och mycket hjälp för både dig som är drabbad och för dig som är anhörig. Om du som förälder eller barn vill prata om problem med alkohol och droger kan du alltid kontakta socialtjänsten, skolhälsovården och barn- och ungdomspsykiatrin där du bor. Stödtelefon om alkoholvanor.
Alkoholhjälpen: Tips och råd för den som oroar sig över sin egen eller andras alkoholkonsumtion. Behandling gällande missbruk och beroende ser olika ut. Så här års handlar samtalen till Bris stödtelefon ofta om oro inför julen och senare om besvikelser över att julen inte blivit som man tänkt sig.
Det skriver Dagens Nyheter. Många av samtalen handlar om oro för att föräldrarna ska dricka för mycket. Julen är en högtid som förknippas med att man dricker mer över lag.
Drugsmart hjälper dig att hitta den information du söker om alkohol och andra droger. Vi hjälper dig också att hitta stödgrupper om du är ung och någon i din familj dricker för mycket alkohol. Ställ gärna en fråga till våra experter. Vi svarar på frågor varje vardag. Det går också bra att ringa till Alkohollinjen, som är en nationell stödtelefon som riktar sig till anhöriga till personer som dricker mycket alkohol.
Ibland kan familjeterapi vara ett bra sätt att komma vidare i diskussioner om laddade frågor som bodelning. I första hand erbjuder Alkohol - och drogenheten insatser i öppenvård men kan också erbjuda vård på behandlingshem. Självmordslinjen är till för dig som har tankar på att ta ditt liv.
IOGT-NTO är en del av en världsomspännande rörelse som kämpar för att alkoholen inte ska stå i vägen för människors utveckling och hälsa. Bris är en barnrättsorganisation som stöttar barn, mobiliserar samhället och påverkar beslutsfattare genom att göra barns röster hörda.
Комментариев нет:
Отправить комментарий