среда, 28 августа 2019 г.

Ny partner efter separation barn

Barnens dröm krossas då den nya partnern uppenbarar sig. De flesta barn kan länge efter en separation hoppas att mamma och pappa kanske en dag kommer att flytta ihop igen. Då en ny partner en vacker dag sedan uppenbarar sig kan barnet uppleva det som konkurrens.


Hittat en ny kärlek efter en uppslitande separation ? Då är det inte så konstigt om du känner dig ivrig inför att presentera din nya partner för dina barn.

Men att skynda långsamt har många fördelar, säger Louise Hallin, legitimerad barnmorska och legitimerad psykoterapeut. Det är viktigt att förmedla att det är du som väljer din partner. Om den nya partnern och barnet tycker om varandra och vill umgås underlättar det. Då blir nya steg som övernattningar, gemensamma semestrar eller ett gemensamt hem naturliga och kan komma snabbare.


Min erfarenhet är att det är kvinnan som har bråttom med nya förhållanden och att introducera en ny man för barnen. Min fd är nu inne på sin tredje man på snart två år. Den sista träffade hon innan hon avslutat det tidigare (och han fick träffa barnen efter ett par veckor) och jag börjar undra vem jag varit tillsammans med så länge.

Min syster fick två barn med denna kille innan hon lämnade honom (som tur var lämnade hon, det var en skitrelation). Typ ett halvår efter separationen sa min systerdotter, som då var tio, att det var bra att mamma träffade X, för annars hade jag inte haft mina syskon. Hon betonade också att hon är glad att de inte bor med X längre.


Separation I en separation eller skilsmässa kommer du i kontakt med känslor från dina tidigare separationer. Dessa känslor färgar upplevelsen av den nuvarande separationen. Om du som barn kände dig trygg eller otrygg spelar en stor roll i hur du som vuxen klarar av en separation. Det är den förälder som har hand om barnen som bestämmer vilka människor barnen ska träffa.


I ert fall innebär det att mamman helt självständigt bestämmer när era barn ska träffa hennes familj, vänner, nya partners osv. Som pappa till barnen har du ingen rätt att hindra henne, även om du anser att hon agerar felaktigt. Som ny partner får man kanske hålla sig lite i periferin i början och låta barnet närma sig när det är redo. Med en ny partner följer också en helt ny släkt.


I början bör man undvika stora släktträffar så att det inte blir för mycket nya relationer på en gång. Bara för att man flyttat ifrån varandra är separationen inte över. Jag förstår att det är lite galet att tänka på barn och ny relation så snart efter skilsmässan från min man, men jag skulle väl mest vilja höra hur det varit för andra, som skilt sig och skaffat barn med ny partner.


FRÅGA: Jag har separerat sedan omkring åtta månader från en kvinna som jag har två barn , och å,r med. En av anledningarna till separationen var, utöver att förhållandet var dåligt, att jag träffat en ny kvinna som jag nu har relation med.

Dock tycker inte jag barn behöver ha en relation till föräldrarnas nya partners , bara för att ni har det. Barnen behöver inte ha olika nya vuxna att förhålla sig till, och du kan sköta din relation på din kant. En viktig faktor kan skapa eller minska stressen hos barn vars föräldrar separerat. Det visar en ny svensk studie.


Och det oavsett om du och din partner kommer överens eller inte. Därför får man vara beredd på att bli avvisad och försöka att inte ta det personligt. Att vara medveten om det tror jag är grundläggande när man inleder en relation med någon som har barn.


Vänta gärna med att introducera nya partner för barnen. Det tar som regel lite tid innan de är redo för en ny vuxen, och innan det sker bör vardagen vara i ordning igen. Bosätt er gärna i närheten av varandra, och helst i samma skolområde. Många barn går länge med en önskan om att föräldrarna ska bli tillsammans igen.


Att introducera en ny partner är ofta ett känsloladdat ämne. Det är många faktorer man bör ta hänsyn till innan man välkomnar en ny person in i barnens liv. Ta hänsyn till vilken ålder barnen befinner sig i och handla därefter. Ta inte hem någon efter att du nyligen skiljt dig. Ditt barn kanske säger negativa saker om din nya partner eller att din nya partner inte är bra nog för dig.


Eller så kanske ditt barn försöker sabotera era dejter och vara ivägen när du och din dejt ska träffas. Denna illvilja som utspelar sig gentemot din nya partner kan också grunda sig i att ditt barn inte vill att du ska bli besviken. Skilsmässan eller separationen i sig är inte det som skadar barn i ett längre perspektiv, utan det är om konflikterna får fortgå och du och din före detta partner exempelvis inte kan vara i samma rum eller ens kommunicera utan att bråka, säger Sara Sanzén som är psykolog på Rädda Barnen och arbetar med barn som lever i vårdnadstvist eller svåra konflikter efter separationen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения