пятница, 23 августа 2019 г.

Oskar linnros

Igår spelade jag piano för Barack Obama. Och Greta Thunberg (!). Aftonbladet om turnépremiären i Gävle ”Det här var en ynnest för konserthusbesökarna och en hälsning till resterande städer i turnéplanen om att det blir kul detta. Kul, känslosamt, vackert, bombastiskt och kärleksfullt.


He was part of the alternative hip hop band Snook alongside Daniel Adams-Ray, before going solo and releasing his solo studio debut album Vilja bli that reached number on the Swedish Albums Chart.

Jag gav journalisterna bakom ”dokumentären” ALLT och lite till för att jag är ett fan av formatet PDokumentär. Gruppens stora framgång kom med hitlåten ”Mister Cool” som sålde guld och senare vann pris som ”Årets låt”. Väntar, Väntar på en och slutligen Väntar på en Ängel.


Det har även släppts en remix med Jireel och Ana Diaz. Oskar berättar till Spotify: Låten Wifi är speciell för mig, jag har alltid älskat det androgyna i artisteri. Det här är första gången dessa två artister ger en gemensam konsertkväll av detta slag och att det blir en oförglömlig afton råder det ingen tvekan om.


I Anders och Gry med vänner på Mix Megapol berättar artisten om den vilda kvällen. Tre framgångar som slutat med dålig stämning.

Föräldrarna bodde på olika håll i Sundbyberg. Det känns inte helt ologiskt. Han är en känd stockholmsskildrare och har kallats nya Orup. Besjungit Sundbyberg, Jakobsberg och Vendelsö.


Namnet Snook (slang för näsa) sägs vara sprunget ur en dispyt mellan de två om vem som hade störst näsa. Men det var med Ack Sundbyberg som det började, den första singeln, en uppvärmning innan hela albumet släpptes några månader senare. Uppvuxen i Sundbyberg spelade han fotboll (i AIK) och trummor på fritiden och så småningom fattade han tycke för hiphoppmusiken som förde honom och Daniel Adams – Ray samman på gymnasiet. De startade tillsammans bandet Snook och fick snabbt nationell uppmärksamhet.


Jag ska ta min plats och inte be om ursäkt, säger han till TT. I maj kom fem låtar som i augusti fick sällskap av tre nya. Samlingen blir nu komplett med ytterligare fyra spår. Han åker till Asien för att hitta svar, spenderar ett år i Berlin. Han står i gränden på gymnasiet.


I samband med detta bestämde han att ta en paus från musiken och fokusera på papparollen. På fars dag samma år meddelade Oskar att paret hade fått en son. Nu är det klart att han även gör tre spelningar i vår: i Göteborg den februari, Stockholm den februari och Malmö den februari.

Linnros tar oss genom ungdomen. Det är fantastiskt att vara år när en av medlemmarna släpper årets bästa svenska album. Skriv upp dig för nyhetsbrevet så ser vi till att du inte missar någon viktig information eller kommande releaser.


I fredags, den november, föddes parets son enligt folkbokföringen, men varken Oskar eller Nina har uppdaterat sina sociala medier med bebisbilder. Han har även varit medlem i electrogruppen Maskinen. Turnépremiären är i Gävle Konserthus den november.


Biljetterna släpps på fredag, aug, kl. Det vi ska göra i Dalhalla, det har jag aldrig gjort med någon artist, säger Timbuktu. Han var tidigare tillsammans med Veronica Maggio och producerade samtidigt hennes skiva Vinnaren.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения