четверг, 22 августа 2019 г.

Vad är familjebehandling

Familjebehandling kan utföras i Familjestödsgruppens lokaler eller så kan det utföras i hemmet hos familjerna. Vi har också familjepedagogiska insatser där familjerna får direkt och praktiskt stöd i vardagsnära situationer. Våra behandlare är flexibla och anpassar sitt arbete i samarbete med familjerna.


Vad är familjebehandling

Vad är familjebehandling ? Grundtanken med familjebehandlingen är att använda familjens existerande resurser och stärka känslan av att kunna påverka sin familjesituation. Det innebär samtal med barnen och i de flesta fall hela familjen. Genom familjebehandling kan ni bland annat få hjälp att hitta sätt att lösa konflikter och kunna prata med varandra utan att bråka. Antingen träffas ni och pratar hela familjen tillsammans, eller så träffas ni var och en för sig.


Oftast träffas ni hos soc, men han eller hon kan också komma hem till er om det är bättre för er. Ett uppdrag blir till. Alla Hässleholms invånare som är föräldrar och barn –och ungdomar under år kan bli beviljade familjebehandling enligt Sol. IHF är en manualbaserad behandlingsmetod som bygger på socialekologiska, salutogena, beteendeorienterade och familjesystemiska teorier. Målgrupp Familjer med dysfunktionella beteenden i form av konflikter, beteendeproblem, skolproblem, otillräcklig tillsyn eller låg omsorgsnivå.


Vad är familjebehandling

Ursprungsenkäten hade inte med insatsen familjebehandling , utan hade istället med familjepedagogiska insatser. En familj kan se olika ut. Den kan bestå av en eller flera föräldrar och olika antal barn och ungdomar. Vår uppgift är att med utgångspunkt från socialtjänstens oro för barnen undersöka och skapa förutsättningar för att barnen ska kunna bo kvar hemma eller flytta hem efter en kortare tids placering även när oron är stor. Allt arbete utgår från Signs of Safety.


Om du eller ditt barn redan har kontakt med socialtjänsten kan du tala direkt med din socialsekreterare om att du önskar familjebehandling. Det är alltså något du måste ansöka om. Inom familjebehandlingen träffar vi föräldrar med barn i åldrarna 0-år som upplever: Stor oro för sitt barn eller ungdom. Stora svårigheter att räcka till som förälder.


Behandling kan erbjudas efter en bedömning av någon av kommunens socialsekreterare utifrån hur familjens behov ser ut. Familjen får hjälp att formulera mål för önskad förändring. Behandlingen dokumenteras, omfattas av sekretess och följs upp av socialsekreterare. Fokus är alltid egna resurser och möjlighet till lösningar. Familjesamtal används när flera familjemedlemmar är berörda.


Föräldrasamtal när enbart de vuxna önskar stöd eller råd. Första gången träffas vi tillsammans med er socialsekreterare från utredning och uppföljning. Vi utvecklar en genomförandeplan med er där ni får berätta om hur det är i er familj just nu, vad ni vill få hjälp med och vad ni tror gör skillnad för er.


Resursforum är experter på hemmabaserade intensivutredningar och rekrytering till socialtjänsten, och erbjuder även familjebehandling , mentorskap och familjehemsvård. Vi samarbetar med socialtjänsten i hela södra Sverige och förenar alltid hög kvalitet med kostnadseffektiva lösningar. Orsaken till att det uppstår problem är ofta komplicerad och för att lösa familjens problem så behöver alla familjemedlemmarna lära sig nya sätt att vara tillsammans på. Varför har vi valt det namnet, undrar många. Dynamis betyder också kraft och förmåga.


Nanolfsvillan är ett HVB-hem (hem för vård eller boende) med behandlingsinriktning och är beläget i Finspång i Östergötland. Vi arbetar med familjebehandling och familjeutredning. Vi kan även, i mån av plats, ta emot akutärenden.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения