среда, 14 августа 2019 г.

Länder i latinamerika

Detta innfattar nästan hela Syd- och Centralamerika samt Mexiko och ett antal östater i Västindien. Latinamerika : länder - geografispel: Seterra är ett gratis geografiprogram som med hjälp av blindkartor lär dig städer och länder i hela världen. Detta berodde framför allt på utvecklingen i ett enda land , Venezuela, men även delvis på utvecklingen i andra länder som exempelvis Bolivia. Alla länder och huvudstäder i Sydamerika.


Nedan finns en lista över alla länder i Sydamerika.

I Sydamerika finns det totalt länder. I Bolivia, Chile, Venezuela och andra länder i Latinamerika förvärras folkets problem, antingen med liberal eller med socialdemokratisk ledning – och avståndet mellan folkets behov och den verklighet som upplevs av arbetarklassen och folket ökar dramatiskt. Men våld mot barn är vanligt i Latinamerika.


Konservative Mauricio Macri vann presidentvalet i Argentina och får nu överta hanteringen av de ekonomiska problemen i landet. Valsegern kan vara ett tecken på att en ny era väntar i fler länder i Latinamerika som på senare år har dominerats av vänstersinnade regeringar. I fattiga länder röks mer.


Bruket av tobak har minskat i världens rika länder och i Australien har tobaksanvändningen halverats under de senaste åren. I många fattiga länder har dock den utbredda rökningen fortsatt, och i dessa länder är ofta lagstiftningen betydligt svagare.

Med närmare miljoner invånare är Colombia det tredje folkrikaste landet i Latinamerika. Tre fjärdedelar av colombianerna bor i städer, främst på höglandet i väster. Landet är i rubrikerna just nu efter bojkotten från flera grannländer på grund av misstankar om terroristhjälp. Det lilla riket är dock mycket tryggt för turister och lockar precis som näraliggande Förenade Arabemiraten med fantastisk, modern arkitektur, härligt väder och massor med shopping, enligt World Economic Forum. Instruktioner till Länder i Sydamerika.


Lär dig länderna i Sydamerika, vilken är en världsdel som utgör den södra delen av den amerikanska dubbelkontinenten. Spela och lär dig var de länderna i Sydamerika ligger på kartan och hur de stavas. Sverige har bilateralt utvecklingssamarbete med länder i Afrika, Asien, Latinamerika och Europa.


Dessutom har Sida regionalt utvecklingssamarbete i Afrika, Asien, Mellanöstern och Nordafrika samt Europa och stödjer organisationer som bidrar till fattigdomsbekämpning globalt. Flera länder får dessutom humanitärt stöd. B Följ den politiska utvecklingen i Latinamerika.


Dela in eleverna i lagom stora grupper, där varje grupp tilldelas ett latinamerikanskt land att följa under en period. Våldet vardag för kvinnor i Latinamerika – antalet mord ökar i flera länder. Många kvinnor faller offer för könsbaserat våld i Latinamerika. I Peru har elva så kallade femicides, mord på kvinnor, rapporterats bara under årets första månad.


Den förcolumbiska musiken var nästan uteslutande enstämmig: skalorna använde sig av 2–toner och rytmerna av tvåtaktsformer.

Sydamerika är en folkrik kontinent där det finns riktigt stora och pulserande huvudstäder. Alla huvudstäder är dock inte den största staden i respektive land. För att jämföra denna lista med Sverige: Sverige huvudsta Stockholm, har runt miljoner invånare. Alla Sydamerikas länder är värda besök men de ni inte vill missa är nog dessa: Brasilien med Rio är ett givet mål. Bada på Copacabana, men kanske också åka till Recife eller Ilha Grande.


Amazonas kan ni uppleva med utgångspunkt från Manaus. På gränsen till Argentina finns Sydamerikas största vattenfall, Iguazu. Följ med på någon av våra spännande resor till Sydamerika och Centralamerika. Vi reser i små grupper med svensk färdledare, ofta genom flera länder på samma resa.


Vi besöker stora sevärdheter och spektakulära naturområden så som Machu Picchu, Galapagosöarna, Titicacasjön, Iguazufallen, Patagonien och Påskön.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения