пятница, 9 августа 2019 г.

Sälja varor som privatperson

Sälja varor och tjänster till köpare i andra EU-länder. När du som företagare säljer en vara eller tjänst till ett företag i ett annat EU-land ska du i regel inte ta ut någon moms på försäljningen. Köparen ska istället redovisa moms i det andra landet. Ja det finns inga restriktioner eller hinder att köpa från privatpersoner.


Problemet uppstår aldrig för varor utan bara tjänster då du som köpare kan bli arbetsgivare om du köper en tjänst som innebär att privatpersonen ses som anställd av dig som företag. När du säljer varor till privatpersoner bosatta i andra EU-länder ska du i regel ta ut svensk moms på din försäljning och redovisa försäljningen i din momsdeklaration.

Jag har odlat fram 100st chiliplantor som jag. Man hanterar momsen olika beroende på om man säljer varor till privatpersoner eller företag. Försäljning varor till privatperson inom EU. Säljer du varor till en privatperson i ett EU land då ska du lägga på svenk moms på fakturan, precis som om kunden var i Sverige. Re: Sälja förfalskade varor som privatperson Det är inte samma sak, man får måla kopior av tavlor, det görs ofta när en ägare av en värdefull tavla vill ha originalet i bankfack och tavlan på väggen hemma.


Dock ska där vara något på tavlan som gör att det framgår att det är en kopia. Den är inte tvingande, vilket betyder att du och säljaren kan komma överens om andra bestämmelser än vad lagen säger. Säljaren kan exempelvis välja att sälja en begagnad vara i befintligt skick.

Om varan inte är som du förväntade dig. Vid ett privatköp är utgångspunkten att det som du och säljaren har avtalat om, är det som. Ja, om kunden är en privatperson måste du fakturera vid försäljning av. Du som har företag kan få göra avdrag för den moms som du betalar när du köper in varor och tjänster till verksamheten.


Den momsen heter ingående moms. Här kan du läsa om vilka varor och tjänster du får avdrag för och hur du gör. Moms vid försäljning av varor till kund inom EU. Förenklat beskrivet krävs det att företaget som vill sälja VMB- varor har köpt in dessa varor från någon som inte har tagit ut moms på sin försäljning, exempelvis gjort ett inköp från en privatperson.


Ska du sälja varor till länder utanför EU handlar det om export och du ska inte lägga någon moms. Du ska inte lägga på moms på varor där du inte haft möjlighet att dra moms på när du själv köpte dem. Och har man köpt en vara från en privatperson borde väl det tolkas som att man inte haft möjlighet att dra momsen. Någon annan får rätta mig om jag har fel, för jag blev helt plötsligt osäker.


Tänk också på att många varor som säljs på annons av privatpersoner kan vara förfalskade. Ställ därför frågor om var en vara är köpt och be att få kvitto och eventuella garantier på varan från inköpsstället. Skatteregler vid försäljning av varor och tjänster.


Handel med varor och tjänster har olika konsekvenser gällande beskattning. Om du säljer varor vid enstaka tillfällen beskattas detta inte enligt samma regler som vid mer omfattande försäljning.

Varor som säljs utanför EU ska alltid faktureras utan moms oavsett om köparen är en privatperson eller företag. Avgörande är att varorna verkligen skickas utanför EU – det räcker alltså inte med att kunden som betalar finns utanför EU. Bokföra försäljning av vara till privatperson. Hur bokför man en utförsäljning av en sak från företaget till privatperson ? Måste man lägga på moms när man säljer en av företagets prylar till en privatperson ? Läs mer om att sälja tjänster inom EU. Moms på varor till konsument eller företag utanför EU.


Detta gäller oavsett om köparen är privatperson eller företagare. Du ska kunna visa att varan har lämnat Sverige och EU.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения