вторник, 19 января 2016 г.

Bandtäckt plåt lutning

Söker du Plåtslagare kommun? Få offerter helt gratis. Band- eller skivtäckning med plåt eller täckning med profilerad plåt lämpar sig på tak med lutning ner till på 1:(~ 7°). Sömsvetsad rostfri täckning kan läggas på helt horisontala underlag, dock rekommenderas att taket alltid har viss lutning för att undvika kvarstående vatten.


Tack vare möjligheten att bearbeta plåten ända ner på detaljnivå kan utförandet anpassas efter de flesta önskemål. Det är vackert och säkert tack vare god motståndskraft mot både brand och mekanisk påverkan.

Det enda som man bör vara uppmärksam på är takets lutning. Det bör normalt inte understiga 1:(grader). Hittade en tillverkare som angav min 8° lutning. När jag börjar fundera på detta inser jag att det antagligen spelar roll om plåten är skarvad eller.


Plåt är ett tidlöst, formbart och exklusivt takmaterial, som har uppskattats i århundraden. Det kräver nästan inget underhåll och dess naturliga skönhet är en glädje att skåda i många år. Att välja Lindabs plåt för bandtäckning innebär inte bara att ditt tak kommer att fungera lika bra med gamla byggnader som moderna hus. Använd alltid dold spikning eller klamring under bandtäckt plåt (plan plåt ), och vid tak - lutningar under 14°.


Takvinkelguide finns på sidan 11.

Plannja Trend 4ger ditt hus ett extra lyft. Genom att den ena plåtsidan klickas fast och den andra sidan fästs med en skruv som döljs av nästa plåt blir det inga synliga skruvar. Detta förhöjer takets linjespel samtidigt som funktionaliteten är bra och gör taket lättare att.


Ofalsade tegelpannor fungerar av erfarenhet tillfredsställande vid en minsta lutning 1:(cirka 22°). Takstolarna som bär taket får då en passande form och en lämplig konstruktionshöjd. Vindsutrymmet kan utnyttjas till bostadsändamål eller förvaring. Jag har nyss travat upp två rätt stora högar nysågat virke längs en uthusvägg, tänkte då först jaga rätt på begagnad plåt och täcka virkeshögarna. Nästa plan var att ställa någon form av stolpar så plåten inte ligger direkt på virkeshögarna.


Det har också utvecklats en variant av profilerad plåt , plåttakpannor, som används i stället för tegel- eller betongtakpannor. Sammanfogningen av profilerad plåt sker huvudsakligen med överlapp. Brandmotstånd: Ett yttertak med plan plåt på underlag av träpanel uppfyller brandskyddskraven för taktäckning enligt BKR (Boverkets Konstruktionsregler). Effektiv takisolering med takskivor på bärande plåt består av tre eller fler skikt.


På den bärande plåten läggs en underskiva, på vilken luft- och ångspärren sedan placeras. Detta tillvägagångssätt ger ett plant underlag för ångspärren och ett bättre skyddat montage vilket säkerställer dess funktion. Att bära plåtar Det krävs två personer för att bära en plåt – en på varje sida. Om plåtarna släpas kan deras yta repas.


Lyft den alltid rakt upp. Bandtäckning är också en utmärkt lösning vid låglutande tak, det vill säga en taklutning under grader där man ej kan använda tegel En bandtäckning med dubbel falsad plåt går däremot att lägga på taklutningar ner till grader eller 1:10.

Har problem med mitt garagetak. Vid lutningar under grader (1:10) undviker vi tvärfalser, med den säkerhetspolicyn kan vi garantera ett tätt tak även på balkonger och altaner. Att täcka balkonger med falsad plåt är ett väldigt tätt alternativ om man har tillräkligt fall. Ett snyggt och lätt plåttak i den klassiska bandtäckta stilen passar alla typer av uterum och hus.


Med den moderna klicktekniken kan detta tak läggas utan några specialverktyg. Den normalhändige klarar en stor del av arbetet själv och arbetstiden förkortas för den professionella hantverkaren.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения