пятница, 29 января 2016 г.

Bibelord om guds omsorg

Bibelord om guds omsorg

Han bryr sig om oss, har en plan för oss och överger oss inte. Han vill att vi ska tillbringa evigheten tillsammans med honom! Därför kan kunskap om bibeln hjälpa oss att förstå konsten, historien och samhället. På den här sidan kan du läsa några välkända bibelord utifrån olika teman. Den kommer dock finnas kvar för den som vill gå tillbaka.


Bibelord om guds omsorg. Ovanstående bibelvers från Romarbrevet och vers är enligt Youversion den populäraste bland världens bibelläsare under förra året. Säg så här: det är inte lätt att nå fram till en sprattlande och skrikande unge med någon konstruktiv hjälp över huvud taget. Første Petersbrev 5:”Og kast al jeres bekymring på ham, for han har omsorg for jer. Till den här kategorin av bibelord hör också Luk 13:där Jesus säger: ”Hur ofta har jag inte velat samla dina barn så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte.


Det­ta är kärle­ken: in­te att vi har äls­kat Gud ut­an att han har äls­kat oss och sänt sin son som förso­nings­of­fer för våra syn­der. Han smörjer vårt huvud med olja och låter vår bägare flöda över, står det i psalm 23. Nu är det dags att vi utför det uppdrag som vi fått! Vi delade ett bibelord från Matt. Jesus berättar om vikten av att tjäna våra medmänniskor och därigenom tjänar vi Jesus själv.


Bibelord om guds omsorg

Likaså ni yngre, underordna er de äldre. Och ni alla, klä er i ödmjukhet mot varandra, för Gud står emot de högmodiga men ger nåd åt de ödmjuka. Och kasta alla era bekymmer på honom, för han har omsorg om er.


Gud vill aldrig svika oss eller överge oss. Gud har gett oss barndomen för att lära oss omtanke, omsorg och respekt för livet. Inför barnet väcks våra beskyddarinstinkter och vår samarbetsförmåga tränas för barnets bästa. Varen i stället goda och barmhärtiga mot varandra, och förlåten varandra, såsom Gud i Kristus har förlåtit eder.


Ochkasten alla edra bekymmer på honom, ty han har omsorg om eder. Vi kan erfara helande, och räddning från fara. I förra numret av Nya Stridsropet gav oss Kjell Olausson en god översikt över bibelord som tar upp ämnet barn och unga ända från Skapelsen till den unge församlingsledaren Timoteus.


Under gudstjänsten dagen därpå handlade predikan om den helige Andes närvaro, och samma bibelord citerades igen. Guds omsorg om barnen. Jesus vill att vi tror och är i hans närvaro. Paulus hade omsorg om människor. Det började jag tänka på.


När vi därför inte stod ut. Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Och Gud är trofast, han ska inte tillåta att ni frestas över er förmåga. Här talas det om att dela Herrens omsorg om den som är fattig.


Vi trodde att han legat med den i kläm. När han sedan kom upp och skulle äta kunde han. THE TRUMPET by BILL BURNS: I would have you to remember My goodness, for I have watched over you even when you felt alone.


Bibelord om guds omsorg

Därför säger vi också genom honom vårt Amen, Gud till ära. Eftersom det idag var dagen före julafton ville jag ge en gåva till gudstjänstbesökarna. Gåvan blev ett lite kort med bibelord på.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения