четверг, 28 января 2016 г.

Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt består av fyra allmänna avdelningar för brottmål, tvistemål och ärenden. Här finns också Patent- och marknadsdomstolen. Tingsrätten har även en administrativ avdelning. Information om tingsrättens arkiv.


Beställningsformulär för kopia av allmän handling. Rättegångar kan tillkomma eller ställas in med kort varsel. Listor inför kommande veckas förhandlingar publiceras i regel på onsdagar.


För uppdaterad information kontakta tingsrätten. Läs mer om avgifter under under rubriken Ta del av allmänna handlingar. Av dessa utgör nästan hälften tvistemål (inklusive familjemål), något mer än en tredjedel brottmål och resterande del domstolsärenden. Det finns dessutom så kallade särskilda häktningsskäl, då straffet för det brott han är misstänkt för är minst två år i fängelse. Det är tingsrätten som bestämmer tiden för häktningsförhandling.


Kontakt Åklagaren är inte tillgänglig för media. Chef för varje tingsrätt är en lagman. Vid varje tingsrätt finns också nämndemän.


Observera att du här inte kan kommunicera med tingsrätten i enskilda mål eller ärenden. Här är också Patent- och marknadsdomstolen inrättad. Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Fallet ASAP Rocky, Dödsskjutningen av Eric Torell och Turbulensen kring Allra.


Stockholms tingsrätt

Följ med till kart- och ritningsarkivet på Stadsarkivet Liljeholmskajen. Stockholms rådhus betecknas som ett av svenska nationalromantikens huvudverk. Byggnaden är ett statligt byggnadsminne.


Efter återflytten kunde tingsrättens hela verksamhet rymmas där. Brottsofferjouren Södra Stockholm är en ideell förening som har som syfte att hjälpa människor som har varit utsatta för brott, vittnen och deras anhöriga. Brottsofferjouren hjälper dig som utsatts för brott, blivit vittne till brott, är anhörig eller närstående till någon som utsatts för brott. Stockholms läns västra tingsrätt var en tingsrätt i Sverige med kansli på Kungsgatan i Stockholm. Enligt åklagarmyndigheten ska mannen som är boende i Täby ha samlat in information om oppositionella i Iran, personer som tillhör folkgruppen ahwazier och haft för avsikt att lämna den informationen till iranska myndigheter.


Stockholms tingsrätt

Skicka din ansökan till tingsrätten. Det går snabbare att behandla din ansökan om den är komplett. Ansökan ska du sen skicka till tingsrätten. Du hittar adressen till den tingsrätt du ska skicka ansökan till genom att skriva in personens postnummer på Domstolsverkets webbplats. Attunda tingsrätts domsaga omfattar följande kommuner i Stockholms län: Dandery Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Täby, Upplands Väsby.


Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. Vi har precis pratat med USA:s president som var gla säger han. Trump twittrade sedan om rättegången. Förvaltningsrätten i Stockholm.


Du som inte är nöjd med ett myndighetsbeslut har möjlighet att överklaga till en förvaltningsdomstol. Nacka tingsrätt består av två allmänna avdelningar som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden. Se ann-sofie bexells profil på LinkedIn, världens största yrkesnätverk.


Se hela profilen på LinkedIn, upptäck ann.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения