четверг, 21 января 2016 г.

Bra filmer 2015

Listor från senare år hittar du här. Välkommen till Filmtopps lista över de bästa filmerna som släpps varje år! Här har vi sammanställt årets bästa filmer för varje årtal utifrån våra recensioner samt:s användarbetyg och Metascore (det vill säga det kritikersnitt filmen har fått).


Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta nya bra filmtips. Det går så bra att ägarna bestämmer sig för att det kan gå ännu bättre. Om de bygger en egen dinosaurie.

Och ungefär där slutar det gå bra. Huvudrollen axlas av Hollywoods kanske snabbast stigande stjärna, Chris Pratt. Ni vet han som gjorde Emmets röst i Lego- filmen och spelade Star-Lord i Guardians of the. Sveriges ledande webbsajter, tidningar, tidskrifter och filmbloggar.


Alicia Vikander slog igenom på allvar (välförtjänt!) med fem filmer ute. Coolast var ändå Ex Machina om en robot som försöker förstå sig på oss människor. Alex Garlands briljanta regidebut är en småskalig sci-fi som ställer de stora frågorna om vår framtid.


Om du är sugen på att se filmernas trailers, så är titeln länkad.

Vilket är en av anledningarna till att Chazelles film är bra mycket bättre än de dussintals biografier som produceras i Hollywood varje år. First Man är helt enkelt en riktigt bra film gjord av en regissör i högform. Trots att Damien Chazelle bara är år har han gjort tre filmer som alla är riktigt bra. Nästan filmer fick en fyra eller mer som betyg och de allra bästa filmerna med bäst betyg hittar du längst ner. Sugen på skräck eller skratt?


Se om en klassiker eller upptäcka en ny filmpärla? Oavsett vilket humör du är på har Netflix troligen den rätta filmen för dig. Låt MovieZines redaktion guida dig genom några av de bästa filmerna i det svenska utbudet. Vad var bäst på bioduken i år?


DN:s kritiker listar sina filmfavoriter. Ruben Östlunds mästerverk (Obs – ej den devalverade versionen av begreppet!) har redan Golden Globe-nominerats och ligger nog bra till för en Oscar. Mixen mellan allvar och humor, mellan vidsträckta alplandskap och klaustrofobiska kamerautsnitt, är lika hisnande som en svart pist. Bättre än så här blir inte svensk film. Filmen följer under första halvan en pluton amerikanska marinkårssoldater genom sin utbildning, medan den andra skildrar några av erfarenheterna från två av dem i Tetoffensiven under Vietnamkriget.


The Grand Budapest Hotel av Wes Anderson, ligger etta på min lista, för att den är så bra och behövs i all ledsamhet. Hitta nya och gamla favoriter bland animerade filmer. Victoria” är ett fett kraftprov Sebastian Schipper.

Med Psycho öppnade Hitchcock publikens ögon för våld på film och TV. Filmen benämns som den allra första i slashergenren och har flera ikoniska scener med unika bildspel. Inför filmen fick Hitchcock svag backning av studiobolag men var fast besluten att göra filmen och lade därmed sina egna besparingar i projektet.


Filmkritikerna Sveriges största filmblogg med filmtips på bra filmer. Här kan du hitta filmtips om både gamla och nya filmer. Och i vanlig ordning riktas en lätt triggervarning till er med festivalig filmsmak. Min filmsmak bygger fortfarande kaststjärnor i träslöjden.


Batman v Superman: Dawn of justice.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения