пятница, 29 января 2016 г.

Medicinsk abort hemma

Medicinsk abort hemma

Efter en kirurgisk abort blöder du vanligtvis mindre än efter en medicinsk abort. Efter vecka eller görs aborter alltid med medicinsk meto men då är aborten mer långdragen och du får stanna längre på mottagningen. Det är olika hur lång tid aborten tar, men de flesta får åka hem samma dag. Förbehandling med Mifepristone. Tabletten tas i närvaro av barnmorska och får inte skickas med hem.


De flesta aborter görs tidigt vid graviditetsvecka sex till sju. Har påbörjat medicinsk abort hemma. Tog tabletter upp i slidan klockan och tog de alla smärtstillande.


Klockan tog jag de resterande tabletterna och förde upp. Blev kallsvettig och varm, sen frös så jag skakade. Grät, höll på svimma hela tiden. Detta leder till att graviditeten stöts ut i form av en blödning. Efter en medicinsk abort får du tid för en efterkontroll för att en barnmorska eller läkare ska kunna se att aborten har lyckats.


Medicinsk abort hemma

På Octaviakliniken eller hemma. Förloppet vid medicinsk abort kan liknas vid ett missfall. Metoden kan användas upp till cirka veckors graviditet räknat från sista menstruationsdagens första dag.


Vid läkarbesöket fastställs graviditetslängden och du får information om medicinsk respektive kirurgisk abort samt. När aborten ska göras och med vilken metod bestäms utifrån hur långt framskriden graviditeten är. Medicinsk abort – den vanligaste abortmetoden. Läs fakta om hur medicinsk och kirurgisk abort går till och vad skillnaden är. Tidig medicinsk abort.


Medicinsk abort hemma

Om du är fullt frisk kan du välja mellan att vara hemma (hemabort) när du gör din abort eller att vara på sjukhuset. Vanligtvis stannar du på avdelningen i 4-timmar och skrivs därefter ut. En medicinsk abort efter vecka funkar på samma sätt som en tidig medicinsk abort , men det andra besöket tar längre tid. Du får oftast stanna på sjukhuset över dagen, men ibland kan du behöva sova över. Vissa gånger kan en läkare behöva göra en liten operation för att få ut moderkakan.


Kirurgisk abort kan man göra till och med tolfte graviditetsveckan. Om graviditeten gått längre än tolv veckor gör man återigen medicinsk abort. En sådan abort kan ta lite längre tid och utförs alltid på sjukhus. Mensen brukar oftast återkomma 4-veckor efter aborten.


Om du får feber, väldigt ont i magen, eller blöder så kraftigt att du känner dig påverkad ska du kontakta en akutmottagning för gynekologiska besvär. Efter medicinsk abort erbjuds du ett återbesök efter cirka veckor. Du får då prata igenom aborten och göra ett graviditetstest. De anses snabba och smärtfria. Fördelen med medicinsk abort är att det är skonsammare mot kroppen.


Abortpillret är billigt och kvinnan får göra grovjobbet. Kristina Gemzell Danielsson, professor i gynekologi, var först i landet att testa att låta patienter göra aborten hemma för tre år sedan. Behandlingen inleds med mifepriston som binder till och blockerar progesteronreceptorn och gör att livmodern börjar dra sig samman. Du som väljer att vara hemma får alla läkemedelel du behöver samt information vid besöket Dag 1. Efter aborten : Blödningen kan pågå i upp till veckor.


Väl hemma kan det förekomma blödningar från underlivet, men det är olika. För abort från och med veka krävs godkännande från Socialstyrelsen och särskilda skäl för aborten samt ett utlåtande från läkare och kurator. Vid tidig graviditet, före vecka kan du göra en medicinsk abort.


Den vanligaste abortmetoden fram till vecka nio, och på en del mottagningar fram till vecka tolv är medicinsk abort då man får tabletter som tas oralt och vaginalt.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения