вторник, 21 марта 2017 г.

Servera alkohol slutet sällskap

Servera alkohol slutet sällskap

Rehabilitering i soliga Spanien. Du behöver tillstånd för att få servera alkohol mot betalning i slutet sällskap vid enstaka tillfälle. För tillstånd krävs att även lagad mat serveras. Enligt alkohollagen kan serveringstillstånd meddelas för servering till allmänheten eller i förening, företag eller annat slutet sällskap.


Slutet sällskap exemplifieras i lagen med föreningar och företag. För att kunna vara fråga om ett slutet sällskap krävs att medlemskretsen är känd före det aktuella arrangemanget. Om du ska servera alkohol till ett begränsat antal i förväg bestämda gäster behöver du serveringstillstånd för slutna sällskap. Ett slutet sällskap är personer som har något gemensamt utöver själva festtillfället. Det kan till exempel vara föreningsmedlemmar eller en grupp inbjudna släktingar, vänner eller kollegor.


Men har ni regelbundet återkommande fester kan ni ansöka om ett stadigvarande tillstånd för att servera alkohol i ett slutet sällskap. Om du vill servera alkohol tillfälligt till ett slutet sällskap behöver du tillstånd om serveringen har ett vinstsyfte. Du behöver inget tillstånd för servering utan vinstsyfte till slutna sällskap , så som exempelvis bröllop eller födelsedagsfirande. Om medlemskap kan lösas i entrén är det inte ett slutet sällskap och inte heller om arrangemanget har annonserats ut till allmänheten.


Om du driver ett cateringföretag och planerar att regelbundet servera alkohol till slutna sällskap kan du istället ansöka om stadigvarande tillstånd för catering till slutet sällskap. Om du ska sälja och servera alkohol till ett begränsat antal i förväg bestämda gäster behöver du serveringstillstånd för slutna sällskap. Tänk på att det är skillnad på om du vill ha ett tillfälligt tillstånd för att servera alkohol vid ett enstaka tillfälle och på ett stadigvarande tillstånd.


Här kan du läsa mer om stadigvarande serveringstillstånd. Detta menas med slutet sällskap. Den som har tillstånd för servering i slutet sällskap vid ett enstaka tillfälle eller under en enstaka tidsperio får köpa motsvarande drycker endast hos detaljhandelsbolaget.


Samtalsbehandling i soliga Spanien. Ta ditt första steg, ring oss så kan vi prata om saken. För att få servera alkohol till allmänheten eller slutna sällskap behöver du ett serveringstillstånd.


Tillstånd behövs oavsett om det gäller ett tillfälligt arrangemang, till exempel i samband med festivaler, konserter, eller om du behöver ett permanent tillstånd för din restaurang. All alkohol måste köpas in från Systembolaget. Servering till slutet sällskap. För att räknas som slutet sällskap ska deltagarna vara kända innan arrangemanget. Kan medlemskap lösas i entrén är det inte ett slutet sällskap , inte heller om arrangemanget har annonserats ut till allmänheten.


Ansökan för slutna sällskap ska komma in i god ti senast sju dagar innan tillställningen skall äga rum. Ansökan om servering till slutet sällskap – klubbrättighet eller festvåning. Det krävs tillstånd enligt alkohollagen för att servera alkohol till allmänheten, i föreningar, i företag eller i andra slutna sällskap. Med slutet sällskap menas en begränsad grupp av personer som har ett gemensamt intresse i en förening, företag eller något annat sammanhang utanför tillställningen där alkoholen ska serveras.


Med servering menas att alkoholdrycker säljs för förtäring på stället. För att det ska kunna vara fråga om ett slutet sällskap krävs bl. Vad är slutet sällskap ? Det krävs att medlemmarna har ett gemensamt intresse förutom den aktuella tillställningen.


Servera alkohol slutet sällskap

Till kretsen räknas även eventuell partner.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения