среда, 22 марта 2017 г.

Hypokondri hos barn

Forskare har också funnit att vissa personlighetsdrag ökar risken för att utveckla tillståndet, till exempel en fixering vid hälsa och kropp och perfektionistiska drag. Du kan uppleva maktlöshet, skam eller oro. Det första du kan göra för att hjälpa ditt barn eller tonåring är att skaffa dig kunskap, exempelvis genom att läsa böcker och artiklar om ångestsyndrom. Barn kan ibland uppleva vad som kallas hypokondri , eller tron att fysiska symptom är tecken på en allvarlig sjukdom , även när det inte finns inga medicinska bevis för att backa upp det.


Barnen tar ofta sina ledtrådar från vuxna , och om du agerar orolig med ditt barn i hörhåll , kan du av misstag skrämma honom om sjukdomar för år framöver. Hon håller oss vaken om nätterna (inte alla men ibland) med oro om att tungan ska svälla och hon ska dö. Hon har alltid ont i magen, mår illa, gråter över ett litet sår, etc etc.


Jag vet att barn i denna ålder kan få detta problem. Appendix - Hypertoni hos barn – utredning –behandling Rutiner för blodtrycksmätning av barn 0-år Låt barnet vila minuter. Barnet skall sitta med stöd för rygg och om möjligt fötter. Låt höger arm vila på ett armstöd eller kudde med armvecket i hjärtnivå.


Hypokondri hos barn

Orsakerna till ångest hos barn och unga är komplexa, men man tänker sig att medfödda egenskaper hos barnet samverkar med uppväxtmiljö och livserfarenhet. Depression eller ångestsjukdom hos föräldrarna gör att barnet har en särskild predisposition för sådana sjukdomar, både genom arv och miljö. En ständig tendens att tolka och övertolka normala kroppsliga symtom med oro och katastroftänkande inför befarad allvarlig bakomliggande sjukdom.


Upprepade registreringar av kroppsliga symtom. Oro för tänkta sjukdomar. Frekventa läkarbesök med krav på utredningar. Ibland kan sjukdomar hos anhöriga orsaka symtomen. Många barn är särskilt ängsliga på kvällarna när de ska sova.


Hypokondri hos barn

Studier har också visat att rädsla och oro hos barn påverkar deras sömn negativt (3). Barnet kan ha svårt att somna in på kvällen och att somna om när hen vaknar till nattetid. Blindtarmsinflammation är ganska vanligt hos barn. Det är en inflammation, och en inflammation ger i princip alltid lite feber, lite trötthet hos barnet och barnet brukar inte vilja äta. Temperaturen hos ett barn med blindtarmsinflammation brukar inte vara jättehög, kring 38-3grader kanske.


Hypokondri innebär en ogrundad övertygelse om, eller överdriven rädsla för, att själv ha eller utveckla en svår sjukdom. I vardagligt tal används begreppet ofta synonymt med hälsoångest, nosomani och inbillningssjuka. Hypokondri skiljer sig från simulering och Münchhausens syndrom, där patienten medvetet förfalskar sjukdomssymptom.


Helseangst, eller hypokondri , er noe man først og fremst har trodd rammer den voksne befolkningen. Men en ny, dansk studie publisert i Journal of Abnormal Child Psychology, viser at også barn kan lide av helseangst. Behandling av hypokondri.


Erik Hedman har lett tre studier vid Karolinska institutet där patienter med hälsoångest behandlats med kognitiv beteendeterapi via internet. Resultaten är mycket bra. Vid en uppföljning sex månader efter avslutad terapi hade procent inte längre diagnosen hypokondri. Bilden var densamma efter ett år.


Läs också: Skillnaderna mellan flickor och pojkar som har adhd. Får du höga poäng i nedanstående test kan det finnas en sannolikhet att du lider av hypokondri. Då rekommenderar vi att du söker hjälp hos läkare för att kanske få en remiss till råd och behandling.


Här kan du även testa dig för generell ångest. Detta test har designats för att mäta om du har problem med hypokondri. Exponering, som innebär att barnet i en lugn och trygg situation får närma sig det som skapar oron med små steg i taget. En hög uppmärksamhet för UVI är därför nödvändig, särskilt hos de små barnen.


Könsfördelningen är jämn första levnadsåret, men därefter är UVI betydligt mer ovanlig hos pojkar. Kolla på dina favoritprogram på SVT Barn. Här finns roliga, spännande och lärorika barnprogram för små och stora barn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения